Aktuális

Fidesz-KDNP: Gyurcsány és a szocialisták mindig csak elvettek a családoktól

Bors

Létrehozva: 2018.12.05.

Gyurcsány Ferenc és a szocialisták mindig csak elvettek a családoktól - mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen bemutatott egy Ők szavaztak a magyar családok ellen feliratú, MSZP-s és DK-s politikusokat ábrázoló tablót.

A kereszténydemokrata képviselő úgy fogalmazott: az MSZP és a DK meghatározó politikusai kormányon és ellenzékben egyaránt a családok ellen szavaztak.

Amikor Gyurcsány és a szocialisták kormányoztak, a családok voltak a megszorításaik első számú célpontjai - mondta. Elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, megszüntették a hároméves gyest, elvették az otthonteremtési programot, továbbá bölcsőde-, óvoda- és iskolabezárásokkal, valamint folyamatos adóemelésekkel nehezítették a gyermeket nevelő családok életét - sorolta.

Nacsa Lőrinc hozzátette: az MSZP-sek és a DK-sok az elmúlt években sem támogatták a családokat segítő intézkedéseket, köztük a családi adórendszer bevezetését, a kétgyermekesek családi adókedvezményének további emelését, a gyed extrát, a hároméves gyest és a családi otthonteremtési program bevezetését sem.

Most a családvédelmi nemzeti konzultációt támadják - folytatta a szóvivő -, sőt "egyes képviselők odáig mennek, hogy nyíltan összetépik a konzultációs ívet, ahogy ezt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tette". Mások pedig nyíltan kimondják - "ahogy ezt a Gyurcsány-párti Bauer Tamás is tette" -, hogy ők Magyarország jövőjét a migránsokban képzelik el, és nem a magyar családok támogatásában - jegyezte meg.

Nacsa Lőrinc szerint az ellenzék ha tehetné, most is elvenne a családoktól, és a migránsoknak adna.

A Fidesz-KDNP-nek a család az első, ezért mindenkit arra kérnek, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt, küldje vissza a konzultációs ívet, és válaszaival segítsen megvédeni a családoknak járó támogatásokat - közölte a politikus.

A munka törvénykönyvének tervezett módosítása elleni ellenzéki és szakszervezeti tiltakozásra vonatkozó kérdésre a szóvivő azt felelte: a módosítással azt szeretnék elérni, hogy aki többet akar dolgozni, és ezáltal több pénzt akar keresni, az elől lebontsák a bürokratikus akadályokat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek