Aktuális

Egymilliót költött, hogy jól bemutasson az egész városnak

Bors

Létrehozva: 2018.12.12.

Ön mit tenne, ha gyűlölné a helyet, ahol él, és valahogyan ezt szeretné is tudatni a környezetében élőkkel?

A Vermont államban található Westfordban élő Ted Pelkey-t épp ez az érzés fogta el, ezért több mint egymillió forintnak megfelelő amerikai dollárért csináltatott egy szobrot, ami kellően kifejezi érzelmeit a város vezetősége felé.

Posted by T David Carangan on Tuesday, December 11, 2018

A sérelem abból ered, hogy Pelkey kerek 10 éve harcol sikertelenül a jogért, hogy építhessen egy szervizként is üzemelő műhelyt a városban. A férfi ezért úgy gondolta, hogy egy átlagos méretű bemutatás nem elegendő arra, hogy kifejezze amit gondol, ezért egy hatalmas, bemutató kézfejet formáló szoborral „kedveskedett” a városnak.

A kézfej egyenesen a város vezetőségének épülete felé néz, ahol azok az emberek töltik mindennapjaikat, akik megakadályozták az épület elkészülését. Pelkey egyébként azért akarja annyira ezt a garázst, hogy saját teherautóját szervizelhesse, illetve a szomszédos Swanton város újrafeldolgozó vállalkozások munkáit saját birtokán intézhesse.

Posted by T David Carangan on Tuesday, December 11, 2018

Mivel a vezetőség sziklaszilárdan ellenzi az ingatlan felépítését, Pelkey a 4000 dolláros alkotással fejezte ki véleményét. A körülbelül 320 kilogrammnyi tölgyfából készült szobor egy körülbelül 5 méter magas oszlopon tündököl, és egyenesen a döntéshozók felé mutat.

– Mondhatni kipréselték minden erőmet ezek az emberek, és ez nagyon nincs rendben. Közel sem igazságos, amit velem műveltek. Épp egy kocsmában ültem a feleségemmel, amikor hirtelen azt mondtam neki, hogy akarok egy bemutató kezet ábrázoló szobrot a kertünkbe – magyarázta döntését Pelkey a Boston.comnak.

Posted by T David Carangan on Tuesday, December 11, 2018

A férfi elárulta, hogy nem tervezi eltávolítani a szobrot, már csak azért sem, mert nem ütközik semmiféle törvénybe, ez csupán szabad véleménynyilvánítás.

– Ha nem akarják látni a műhelyem, nézegessék ezt! – zárta szűkszavúan a férfi.

(Unilad)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek