Aktuális

7+1 film az ünnepekre, ha már elege van a karácsonyi filmekből

Bors

Létrehozva: 2018.12.25.

A karácsonyi filmek hangulatát mindannyian szeretjük, de ideje bevallani: a nagy részét rongyosra néztük már tíz évvel ezelőtt. Mi összeszedtünk önöknek párat, ami még okozhat meglepetést, és giccs nélkül is rengeteg ünnepi hangulatot tartogat.

Krampusz

A 2016-os Krampusz című horrorfilm új megvilágításba helyezi a rossz gyerekeket megbüntető lényt: vérfagyasztó horrorfilmet csinált belőle. Ugyan családi szórakozásnak nem mondanánk, a felnőtteknek kiváló feszültséglevezetés a karácsonyi felhajtás végére.

Durr durr és csók

A Durr durr és csók a Vasemberként elhíresült Robert Downey Jr. egyik legviccesebb filmje, azokból az időkből, amikor még nem fedezték fel. A karácsonykor játszódó fekete komédiában ugyan az ünnepi hangulat háttérbe szorul, a humor viszont előtérbe kerül, így mellé nem nagyon fognak majd vele.

Tapló télapó

Ha pedig már a humornál tartunk, ki ne szeretné Billy Bob Thorthon megkeseredett, drogos, alkoholista télapóját, aki a háta közepére kívánja az egész karácsonyt, az idegesítő gyerekekkel együtt? Magyarországon érthető módon különösen népszerű ez az ínyenc ünnepi film, így jó szívvel ajánljuk, miután már elmentek a nagyszülők.

Szörnyecskék

Chris Colombus klasszikusa ugyan kicsit túl erőszakos, hogy családbarátnak nevezzük, de felnőtteknek bizony tökéletes szórakozás. Nem elég, hogy aranyos (és kevésbé aranyos) szörnyeket nézegethetünk, még azon is élvezkedhetünk egy sort, ahogy az ünnepi lázban pörgő kisvárosi lakosokkal mindenféle borzalom történik. Utóbbi ilyenkor különösen jót tesz a szeretettől túlcsorduló léleknek.

Brian élete

A Monty Pithon remekműve nemcsak zseniális valláskritikája miatt tökéletes választás az ünnepekre, de azért is, mert társadalmilag a karácsonyi értékeket is körülbelül annyira sikerült értelmeznünk, amennyire a film bemutatja a messiás eljövetelét. 

Batman visszatér

Újabb verekedés az ünnepekre: a második Tim Burton-féle Batmant sokan nem szerették, mert túlontúl sötét, groteszk hangulatú. A mézeskalácsban és forralt borban tocsogó szezonban viszont ez épphogy pozitívum lehet, pláne, hogy a film épp Szentestén játszódik.

Karácsonyi lidércnyomás

A lista végére pedig újabb gyöngyszemet hagytunk Tim Burtontől: a rendező ugyan nem éppen karácsonyi motívumairól híres, egyik legkedveltebb gyurmafilmjében éppen a Télapót rabolják el a halloweeni szörnyek, így ez is kellő változatosságot vihet az ünnepi filmek sorába.

+1 Die Hard 2: Még drágább az életed

Bizony: minden karácsonyi listán helyet kap a Drágán add az életed, és méltatlanul mellőzik a közel ugyanolyan jó folytatást, ami szintén karácsonykor játszódik. Ha igazán szembe akar menni a divattal, akkor a fenti filmek után karácsonykor nem a Die Hardot nézi meg, hanem a Die Hard 2-t. Esetleg mindkettőt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek