A fagyasztó remek találmány, ha azonban nem tartjuk be a szabályokat, akkor többet ártunk az élelmiszernek, mint használunk. Vannak ugyanis olyan ételek, amelyeket egyáltalán nem szabadna jégre tenni.
- Tej és joghurt: a fagyasztott tejtermék kiolvadás után ugyan fogyasztható marad, de nem lesz túl gusztusos, mivel a zsíros és a vizes részek elválnak egymástól, és darabos is lehet.
- Burgonya: a zöldség akkor a legjobb, ha kemény, ezért jobb, ha csak hűvös helyen tároljuk, ugyanis a mélyhűtőben kásás és puha lesz.
- Olajban sült étel: sokan szeretik lefagyasztani a már kész ételeket, az olajban sültekkel azonban vigyázni kell. Ezek ugyanis nem bírják jól a hideget, és elvesztik frissességüket, nagyon puhák lesznek.
- Tojás: ha a héjával együtt tesszük a fagyasztóba, akkor szétrepedhet, ezért inkább törjük fel és tegyük bele egy légmentesen záródó dobozba. Így már kibírja a hideget.
- Tészta és rizs: nem romlik meg, de kiolvadás után nyálkás lesz, és ez egyáltalán nem étvágygerjesztő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.