Aktuális

Hiányos öltözete miatt nem engedték be a múzeumba

Bors

Létrehozva: 2018.11.13.

Egy nő azt állítja, hogy nem engedték be a párizsi Louvre-ba az öltözéke miatt – mi több, arra kérték, takarja el magát.

Az Ausztráliában élő 25 éves Newsha Syeh, aki egyébként igen népszerű az Instagramon, állítása szerint összetört a szíve, miután az egyik biztonsági őr felháborodott a ruhája miatt. A több mint 200.000 követővel rendelkező fiatal nő részletesen megosztotta a történteket követőivel:

„Tegnap a Louvre-ba akartam menni, de a ruhám miatt megállított a biztonsági őr a bejáratnál. Felháborító és szörnyű gesztusai voltak felém, az arckifejezéséről nem is beszélve. Nem engedett be, könyörgött, hogy takarjam el magam, miközben a szemeiben mélységes gyűlöletet láttam. Összetört a szívem, mert azt hittem, a Louvre nem egy konzervatív múzeum. Tévedtem.”

A Louvre weboldala szerint a látogatók számára kötelező az odaillő viselkedés gyakorlása a múzeum dolgozóival és a többi látogatóval szemben, továbbá szigorúan tilos a belépés fürdőruhában, meztelenül, mezítláb, illetve csupasz mellkassal.

Syeh elmondása szerint járt már a Louvre-ban hasonló öltözékben, de akkor semmi probléma nem volt vele.

– Ez egyértelműen egy személyes előítélet volt – mondta a nő a The Sunnak.

Syeh Instagram-oldalán a követőket sem hagyta hidegen a történet.

„Mi lenne, ha tisztelnéd a többi látogatót? Az isten szerelmére, gyerekek is járnak oda! Senki sem akar egy történelmi színhelyen olyan embert látni, aki prostituáltnak öltözik.” - írta az egyik hozzászóló.

„Ez a ruha 100%-ban alkalmatlan mindenre, ami a fürdőszobán kívül esik. Ez egy múzeum, tiszteld. Családok járnak ide. Gyermekek vannak itt. Ne kötelezz rá mindenkit, hogy a melleidet nézze.” - tette hozzá egy másik.

Sokan Syeh védelmére siettek, ők felkérték az ellentábort a nő megalázásának befejezésére, illetve dicsérni kezdték a ruhát.

„Sajnálom, ami történt. Szerintem a te ruhád a leggyönyörűbb a világon.” - szállt a nő védelmére egy felhasználó.

„Hiába vagyunk a 21. században, még mindig akadnak olyan rosszindulatú emberek, akiknek nem fog tetszeni, hogy mit viselsz és hogyan. Nem tudom mit mondhatnék, erre nem találok szavakat.” - folytatta egy másik hozzászóló.

A Louvre vezetőségét is értesítették a történtekről, ám azok egyelőre nem szóltak hozzá a témához.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek