Aktuális

Öljetek meg! - könyörög önkívületben a szüleinek a nyolcéves kisfiú

Bors

Létrehozva: 2018.10.22.

<p>“Olyan, mint akit maga az ördög szállt meg” - ezekkel a szavakkal jellemezte édesanyja azt a kisfiút, aki ritka betegsége miatt szörnyű hallucinációktól és erőszakos dühkitörésektől szenved.</p>

Tavaly tavaszig tündéri fiúcska volt, manapság azonban szülei leírása alapján épp olyan, mint aki Az ördögűző című horrorfilmből lépett volna ki. Dühkitörések, hallucinációk, kezelhetetlen viselkedés nehezíti meg családja életét. A nyolcéves, Winchesterben élő William Hewlett a legrosszabb pillanataiban fel sem ismerte saját édesanyját - máskor pedig egy órán keresztül könyörgött, hogy valaki ölje meg.

Közzétette: Johanne Hewlett – 2018. október 3., szerda

Mindez 2017 tavaszán kezdődött. A kis William ekkor kezdett el rettegni a gomboktól. Állapota egyre rosszabb lett: eleinte csak ő maga nem akart viselni semmit, aminek gombja van, később már az ételt sem fogadta el olyantól, aki gombos ruhát viselt. Az iskolában is egyre több gond volt vele: néha olvashatatlan, értelmetlen szavakat írt le, szülei és tanárai azonban nem tudták mire vélni a dolgot. Aztán múlt szeptemberben belázasodott, egy hétre rá pedig elkezdődött a rémálom. 

“Egy héttel a láz után egy nap felkelt, és olyan volt, mint egy démon. Egyetlen éjszaka alatt megváltozott. Agresszív lett és erőszakos. Másképp nézett ki, sápadt volt, és hallucinálni kezdett. A legrosszabb az volt, amikor egy órán keresztül imádkozott Istenhez, hogy ölje meg” - idézte fel a szörnyű másállapotot William édesanyja, Joanne.

Ha Isten nem öl meg, ki teszi majd meg? Megkéred aput, hogy tegye meg?

- idézte fel az asszony nyolcéves fia szavait a Daily Mailnek.

A gyermeket azóta orvosról orvosra viszik, ám csak a közelmúltban sikerült diagnosztizálni. Kiderült, egy PANS/PANDAS nevű, agyra ható neurológiai betegségben szenved, amit könnyen lehet, hogy a család otthonában, a falakban megbújó penészgomba hozott elő. Korábban egyébként tévesen autistának bélyegezték. 

Noha a család azóta ki is költözött régi házukból, sem ez, sem a helyes diagnózis nem vitte Williamet sokkal közelebb a gyógyuláshoz. A kisfiú szülei - amellett, hogy szeretett gyermekük gyógyulásáért küzdenek - kampányba kezdtek azért, hogy e ritka betegségről minél többen tudomást szerezzenek.

Közzétette: Johanne Hewlett – 2018. szeptember 23., vasárnap
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek