Aktuális

Kontrát: a határvédelem nélkül Magyarország átjáróház és a migránsok gyűjtőhelye lenne

Bors

Létrehozva: 2018.10.10.

A magyar határvédelem nélkül Magyarország átjáróház és a migránsok gyűjtőhelye, Európa pedig védtelen lenne, ezért a kormány semmilyen módon nem támogatja a legújabb brüsszeli törekvéseket, amelyeknek az a céljuk, hogy elvegyéka határvédelmet a tagállamoktól - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az országgyűlési bizottságokban történt meghallgatások után.

Forrás: kormany.hu

Kontrát Károly szerint a magyar határvédelem a tömeges migráció kezdete óta bizonyítja, ha van politikai akarat, akkor meg lehet védeni Európa schengeni határát, és meg lehet állítani az illegális migrációt.

A bevándorláspárti erőknek azért van az útjában a magyar határvédelem, mert ők nem megállítani, hanem megszervezni és legalizálni akarják a migrációt. Azért akarják elvenni a határőrizet jogát, hogy még több migránst engedjenek be - jelentette ki.

Hangsúlyozta, mindent meg fognak tenni, hogy ezektől a tervektől megvédjék Magyarországot.

Kitért arra is, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden, a honvédelmi és rendészeti bizottság pedig szerdán vette napirendre a határvédelem ügyét, és hallgatta meg a kormány, illetve a nemzetbiztonsági szolgálatok beszámolóját.

Minden biztonsággal foglalkozó szakértő egyetért abban, hogy Európa számára a migráció az elkövetkezendő időszakban is egy nagyon súlyos probléma lesz - közölte.

Kifejtette, a balkáni migrációs útvonal továbbra is aktív. Görögországban, Törökországban, Szerbiában is migránsok tömegei várakoznak. Afrikából pedig továbbra is gazdasági bevándorlók milliói akarnak eljutni Európába.

A védelemre tehát hosszú távon szükség lesz, ugyanis magától nem fog csökkeni a migrációs nyomás, különösen amíg bevándorláspárti vezetése van Brüsszelnek - mondta az államtitkár.

Hozzátette, a Magyarország felé irányuló illegális migráció kizárólag a határvédelemnek és a kerítésnek köszönhetően csökkent. Ez késztette a migránsokat arra, hogy új útvonalakat keressenek, és ez tart sokakat vissza arról, hogy itt próbálkozzanak.

Ha Magyarország megszüntetné vagy átadná Brüsszelnek a határvédelmet, akkor ismét átjáróházzá változna az ország, sőt, a megszigorított osztrák határvédelem miatt Magyarországon is feltorlódnának a migránsok, ahogy az a Balkánon történik, ahol már krízishelyzetet okoz a több ezer migráns ellátása és a velük járó biztonsági, valamint közegészségügyi problémák - vélekedett Kontrát Károly.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek