Aktuális

Embertelen! Tüneményes kutya fejére tűzött ki vérdíjat az olasz maffia

Bors

Létrehozva: 2018.10.30.

Elképesztő! Tüneményes kiskutya fejére tűztek ki vérdíjat! Bár a Pocho névre hallgató, kilencéves Jack Russell terriert sokan sztárként ünneplik, ám éppen hősiessége szúrja is egyesek szemét.

A nápolyi rendőrségnek dolgozó eb orra ugyanis nagyszerűen működik, a bevetésein már összesen két tonna illegális kábítószert szagolt ki! Ez ugyan a hatóságoknak igencsak kapóra jött, de az olasz maffia nem örül a hatékony nyomozásának: a The Times című portál megtudta: busás vérdíjat tűztek ki Pocho fejére.

A Camorra nevű bűnbanda ötezer eurót, azaz több mint 1,6 millió forintot ígér annak, aki eléjük szolgáltatja az ebet – élve vagy halva!

A sokat érő négylábú gazdája eredetileg egy San Paolo nevű olasz városban élő orvos volt, ám kiderült: a doktor allergiás a kutyaszőrre. Nem szívesen vált meg a Jack Russelltől, akinek különleges intelligenciája hamar megmutatkozott. Éppen ezért úgy döntött, nem átlagos gazdit keres a kiskedvencnek: a rendőrségnek adományozta. Jól döntött: számos sikeres akcióhoz segítette a nyomozókat a kutyus, legutóbb 32 kilogramm, cumis üvegekben tárolt, tejpornak álcázott kokaint szagolt ki.

Bár hivatalos információkat nem adtak ki erről, de bizonyos, hogy extra védelmet kap mostantól a kutya, akire a maffia vadászik.

(via Daily Mail)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek