Aktuális

Atyaég, micsoda szecessziós villát kínálnak félmilliárd forintért! Vajon ki veszi meg?

Bors

Létrehozva: 2018.10.12.

Egy 550 milliós ingatlanra csak egy szűk elit licitálhat. Ha ilyen gyönyörű épületről van szó, bízunk benne, a lehető leggondoskodóbb kezekbe kerül az építészettörténeti remekmű. 569 nm-nyi ragyogás Mátyásföldről, sok-sok képpel! Ön kit látna benne szívesen, mint tulajdonost?

“Budapest XVI. kerület, Ómátyásföld villanegyedében eladó 3 szintes (pince, földszint, tetőtér kialakítású) 569nm-es szecessziós villa. Az épülethez tartozó telek 2028nm. A villaépület gyönyörűen felújított állapotú. Az ingatlan környezetében több századfordulós villa található, mely utánozhatatlan hangulatot nyújt.

A villa rövid története: a XIX század végén egy Dozzi József nevű olasz származású szalámi gyáros építette családja részére nyaralónak. Ez idő tájt Mátyásföld a budapesti arisztokrácia illetve a gazdag polgári családok nyaralóövezetének számított.

A kor modern építészetének megfelelően a ház szecessziós stílusban épült, de teljes mértékben eltérve a Magyarországon megszokott ”magyar szecessziótól”, abszolút a nyugat európai stílust követte. Így az épület Budapesten, de valószínűleg az országban is teljesen egyedülálló, szőnyeg szerűen ornamentikált homlokzattal rendelkezik.

A külső felújítás során a kornak megfelelő helyreállítás történt, melyet a Fővárosi Műemlékvédelmi Hatóság folyamatosan nyomon követett, mivel az épület homlokzata és az eredeti kovácsoltvas kapu fővárosi értékvédelem alatt áll. Az épület belső kialakítása és műszaki tartalma abszolút 21.századi technológiával készült, de az ingatlan minden eredeti alkotóelemét megtartva (külső, belső nyílászárók restaurálva, a pincében lévő poroszsüveg födém, és az eredeti fafödémet is megőrizve), de teljes mértékben egy modern alsó gerendás monolit födémmel kiváltva. A belső tér kialakítása modern, amerikai stílusú, a közös terek (konyha, nappali, étkező) nagyon jól elkülönülnek a háló részektől és a hálószobák kialakítása úgy történt, hogy szinte mindegyik saját gardrób és fürdőszoba kapcsolattal rendelkezik.”

További képek és információk az eladó villáról az ingatlanabazar.hu odalán!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek