Aktuális

Új mérőóra után kapott 250 ezres számlát a mezőhegyesi rokkantnyugdíjas

B. B. A.

Létrehozva: 2018.09.15.

Forrás: Hatlaczki Balázs

Kétségbeesésében már az öngyilkosság is eszébe jutott Hambalkó Sándorné Idának. A békés megyei Mezőhegyesen élő rokkantnyugdíjas élete kilátástalanná vált, amióta két hete kiderült: mintegy 250 ezer forintos tartozása van az NKM Áramszolgáltató Zrt. felé. Nem érti, hogy fordulhatott ez elő, mert állítja: minden hónapban kifizette a számlákat.

Minden egy 195 850 forintról szóló számlával indult. A papírok szerint a tartozást egy év alatt, tavaly április és idén április között halmozta fel.

– Azt hittem, szívinfarktust kapok, amikor kibontottam a borítékot. Írtam a szolgáltatónak, hogy legalább a felét engedjék el, de ha ebbe nem is mennek bele, akkor arra kérném őket, hogy adjanak egy év haladékot – panaszolta a Borsnak Ida.

Mérőóráját idén júniusban cserélték le. Azelőtt forgótárcsás készüléke volt, most digitális, de ez sem volt ingyen, még annak ellenére sem, hogy megállapították: a réginek nem volt semmi baja. Több mint 50 ezer forintot kellett az új eszközért fizetnie. Ezt az összeget csapták hozzá a 195 850 forinthoz, így lett majdnem 250 ezres a számlája, amit legkésőbb október 2-ig kellene törlesztenie. Azokat a papírokat, amik bizonyítanák, hogy befizette Ida a számlákat, nem tudta megmutatni, mert mint a súlyosan depressziós asszony elmondta, azokat elkérte a bíróság, mert éppen folyamatban van a válása.

Az ügyben természetesen megkerestük a szolgáltatót is, szerintük az áramot valaki biztosan igénybe vette. – A villamosenergia nem tűnik el, azt valaki felhasználta. Sok esetben ez például egy újabb nagy teljesítményű elektromos berendezés használatba állítása, vagy a háztartás megnövekedett létszáma vagy valamilyen magas villamosenergia-felhasználással járó tevékenység lehet – tudta meg a Bors Csala Gabriellától, az NKM Áramszolgáltató Zrt. kommunikációs munkatársától. A nyugdíjas hölgy állítja, az ő esetében egyik tényező sem áll fenn. Ennek ellenére hajlandó fizetni, ha adnak neki egy év haladékot. – Inkább nem eszem, de áram nélkül nem maradhatok télre – rázta fejét szomorúan.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek