Aktuális

A gyászolókat hibáztatta, végül halálra gázolta a megölt kislány anyját

Bors

Létrehozva: 2018.09.17.

Forrás: AFP

Egészen megdöbbentő bűnesetről számolt be a NewYorkPost a hétvégén. Egy meg nem nevezett Long Island-i nő háza közelében gyilkoltak meg két New York-i tinédzsert két éve, a helyszín azóta a megemlékezések központja lett. A 16 éves Kayla Cuevast és barátját, a 15 éves Nisa Mickenst egy bokros terület közelében találták holtan, a hatóságok szerint bandaháború vétlen áldozatai lettek. Cuevas szülei pedig a bandák elleni harc egyik legnagyobb harcosaivá váltak az elmúlt évek során.

A szülők még az Egyesült Államok elnökével is találkoztak:

Woman who fatally hit mom of MS-13 victim was allegedly trashing memorial site

An irate Long Island woman who fatally struck the grieving mother of an MS-13 victim sparked the deadly confrontation by trashing a memorial for the dead teen, the mom's friends told The Post on Saturday.

Az elmúlt években rengeteg megemlékezést tartottak a helyszínen, ahol a legutóbbi két évben állandóak voltak az összejövetelek. Ennek azonban annyira nem örültek az ott lakók.

Az egyik közeli ház tulajdonosa az elmúlt időszakban többször is jelezte, hogy nem örül az állandó fennforgásnak, mert úgy érzi, emiatt romlik a háza értéke. A nő állítólag hosszabb ideje akarta eladni otthonát, ám erre nem került sor, szerinte azért, mert a gyászolók elijesztették az érdeklődőket. A helyszínen állandóan képek vannak kiakasztva az elhunyt fiatalokról, mécsesek és virágok jelzik a szomorú történtek helyét.

A barátok szerint a nő többször is összeveszett a gyászolókkal, a tragédia előtt pedig szétrombolta a megemlékezést, elvitte a mécseseket, fotókat, virágokat, majd összeveszett a szülőkkel, akik követelték a tulajdonukat. A vita elfajult, a dühös asszony pedig el akarta hagyni a helyet, ám eközben elütötte az 50 éves Evelyn Rodriguezt.

Rodriguez a helyszínen életét vesztette, gázolója pedig ott maradt, és maga értesítette a rendőrséget. Nem tartóztatták le.

„Ami tegnap történt, az teljesen szükségtelen volt. Fáradhatatlan volt a bandaháborúk elleni harcban” - mondta a család egyik barátja.

A tragédia másnapján már két rendőr posztolt az emlékhelynél, hogy gátat szabjon az esetleges indulatoknak.

A tragédiák helyszíne:

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek