Aktuális

ThetaHealing: öngyógyítás meditációval

Fülöp Monika

Létrehozva: 2018.08.12.

Az öngyógyítás új módszere a ThetaHealing, amely az érzelmeinken keresztül segít a testi-lelki problémáinkat okozó elakadások feloldásában. Ez az energiagyógyászati technika, a théta agyhullámot hívja segítségül.

Több mint két évtizeddel ezelőtt a háromgyermekes amerikai Vianna Stibalnál sú­lyos nyirokrendszeri rákot diagnosztizáltak. Sem a hagyományos orvoslás, sem az alternatív gyógyászat módszerei nem hoztak nála javulást. Vianna ismerte más rendszerek, például a hipnoterapeuták által korábban már használt théta tudatállapot hatékonyságát, így az ebben az állapotban végzett önmunka segítségével képes volt meggyógyítani önmagán a 9 hü­velykes daganatát. Rájött arra, hogy az érzelmeink és a meggyőződéseink, mindaz, amiben hi­szünk, hatással vannak a fizikai testünk állapotára, nyomot hagy­nak a DNS-ünk szerkezetén.

A ne­ga­tív gondolatok, érzések előbb-utóbb betegségekhez vezetnek, de théta tudatállapotban DNS szinten tudunk változást elérni, meggyógyulhatunk. A saját ma­ga által megtapasztaltakat másokon is alkalmazni kezdte, s egyre többen számoltak be csodás gyógyulásról. A sikereket látva Vianna ki­dolgozta a ThetaHea­ling módszerét, amit mára több mint 30 országban hasz­nálnak száz­­ez­rek. A módszer olyan ha­tásos, hogy India egyes helyein iskolában oktatják, Japánban pedig kórházakban alkalmazzák.

Mi a módszer lényege?

A tudomány négyféle agyhullámot ismer el a létező ötből, amelyek egyike a théta. Ilyenkor az agyunk az alvás fázisában van. A ThetaHealing lé­nyege, hogy se­gítségével éber állapotban va­gyunk képesek felvenni ezt az alvási fázist, s közben tudatosan rálátunk a tudat­alattinkra, ahol meghúzódnak azok az érzelmek és hitrendszerek, amelyek meghatározzák, hogyan élünk, gondolkodunk. A théta tudatállapot azt is lehetővé teszi, hogy kapcsolódni tudjunk a Teremtővel, azzal az ősforrással, ahonnan minden ered.

A ThetaHealing által a testünket vagy bármely életterületünket a Mindenség Teremtőjének segítségével saját magunk képesek vagyunk meggyógyítani – mondta el lapunknak Albert-Bernáth Annamária mester ThetaHealing instruktor, a Théta Műhely alapítója.

Ásás meditációban

A gyógyulás théta tudatállapotban történik, amit egy me­ditációs folyamat segítségével érhetünk el. A módszer egyik legfontosabb eleme az úgynevezett „ásás” technikája, amivel meditatív állapotban felderítjük a problémák okát, és pozitívra cseréljük a minket megbetegítő negatív hitrendszereket, érzéseket. Így tulajdonképpen a problémák gyökerét szüntetjük meg.

– Minden egyes ülés más és más, hiszen mindannyian má­sok vagyunk, másként gondolkodunk és érzünk – avat be a konzultáció részleteibe a mester instruktor. – De minden esetben beszélgetéssel kezdünk, amelynek során a kliens elmondja, milyen problémával érkezett. Ezután a ThetaHealing konzulens vagy instruktor egy egyszerű meditációs technikával théta tudatállapotba segíti, ahol együtt felderítik a problémája okát, és felülírják azt a Mindenség Teremtőjével együttmű­ködve. Ez történhet nyitott vagy behunyt szemmel egyaránt. Nagyon fontos, hogy a ThetaHealing konzultáció közben minden a kliens beleegyezésével, szabad akaratának tiszteletben tartásával történik. Minden lépés előtt a kliens engedélyét kérjük, ami azért is hasznos, mert így tudja követni, hogy éppen mi történik.

Azonnali gyógyulás

Albert-Bernáth Annamária ki­hangsúlyozta, azért hatékony ez a módszer, mert a problémák okát a gyökerénél szünteti meg, azonnal érezhető a pozitív változás.

– Volt olyan kliensem, aki pá­­nikbetegséggel érkezett hozzám. Annyira ellehetetlenült az élete, hogy gyalog kellett mun­kába járnia, lassan sehová sem tudott elmenni, mert amint felszállt egy járműre, pá­­nik­rohamot kapott. Egy más­fél órás ThetaHealing kezelés után, amikor hazaindult, észre sem vette, hogy az irodámból kiszaladva felpattant a villamosra, másnap pedig a tömött 7-es buszról hívott fel, hogy azzal ment dolgozni. Az­óta is éli az egészséges életét.

A sikeres gyógyulás mellett Annamária azt is fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy az ülések során nem a kezelést végzők gyógyítanak, hanem minden alkalommal a Teremtő által, a létezés hetedik síkjára való felcsatlakozás során, a théta állapotban történik meg a gyógyulás. 

Nem csak gyógyítótechnika

A ThetaHealing segítségével nem csupán a betegségektől tudunk megszabadulni, de olyan gátló hitrendszereket is le tudunk cserélni, amelyek felelősek például a párkapcsolatunkért, az önbizalmunkért, a munkához vagy akár a pénzhez fűződő viszonyunkért. A Theta­Healinget gyakorlatilag az életünk minden területén alkalmazhatjuk, s megteremthetjük azt az életet, amire igazán vágyunk.

Könyvajánló

Vianna Stibal: ThetaHealing A nagy sikerű könyv bemutatja, hogyan érhetjük el a théta tudatállapotot, s mit kell tennünk, hogy csupán hitrendszerünk és érzéseink megváltoztatásával megszüntessük betegségeinket és lelki elakadásainkat. Ha útmutatása szerint kapcsolódunk a Mindenség legmagasabb szintű szeretetéhez és energiájához, testi, lelki, szellemi és spirituális szinten egyaránt pozitív változásokat tapasztalhatunk.

A ThetaHealing 7 síkra osztja fel a világot:

Kristályok, kövek, a föld síkja, ide tartozik minden, ami a perió­dusos rendszer része, egészen addig, amíg nem alkot egymással kötést.
Fák és növények síkja.
Állatok és emberek síkja.
Őseink síkja.
Angyali rendek összessége.
A világot egyben tartó törvények, univerzális törvények síkja.
A Mindenség Teremtőjének síkja. A ThetaHealing során ide, a hetedik síkra kapcsoló­dunk föl, és innen merítjük az ener­giát a tudatalattinkban lévő érzések, hiedelmek megváltoztatásához.

Kinek ajánlható?

Kortól, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül mindenkinek. Nincs olyan betegség, amivel kapcsolatban ne lehetne al­kalmazni, minden ember születési jogán hozzáférhet a gyógyító forrásenergiához.

Megtanulható

Vianna a módszer kifejlesztése közben rájött, hogy könnyen megtanítható. Kidolgozta a The­ta­Healing tanfo­lyam­sorozatot, amelynek alapkurzusán 3 nap alatt meg lehet tanulni, hogyan kerülhetünk önállóan, segítő nélkül is théta tudatállapotba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek