Aktuális

Rendőrt hívtak a temetőnél lövöldöző vadászokra Abonyban

D. P.

Létrehozva: 2018.08.28.

<p>Heves puskaropogás riasztotta el az abonyi református temető látogatóit. A sírkert környéki lövöldözés évtizedek óta gondot okoz, megoldást senki sem talál.</p>

Miközben a temető a gyász, a csöndes megemlékezés helye, az abonyi sírkertben lőttek a nyugalomnak. Múlt szombaton egy idős, rokkantkocsis úr hívta ki a rendőröket, mert a vadászok „napok óta lövöldöztek” – számolt be a miabonyunk.hu portálnak egy olvasó.

Dörögtek a fegyverek

Az öregúr szerint a vadászok olyan „esztelenül lövöldöztek”, hogy félt bemenni a temetőbe. A város szélén elterülő temető ráadásul átláthatatlan, így bárki megsérülhet. A beszámoló szerint a rendőrség is kiment a helyszínre. A Bors megkeresésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a bejelentés tényét. Mint írták, augusztus 25-én délután egy bejelentést ellenőrizve megállapították, hogy a temető mögötti területen lévő napraforgótáblában vadászatot tartottak a szabályok betartásával. Nem merült fel olyan körülmény, amely további intézkedéseket indokolt volna, így eljárás sem indult a lövöldözéssel kapcsolatban.

Gerléktől védték a terményt a puskások

Mint azt a Bors a helyi vadásztársaságtól megtudta: a szombatihoz hasonló eset nem az első.

– Így igaz, a napraforgótáblában végeztünk vadkárenyhítő vadászatot, mert a balkáni gerlék tönkretesznek mindent – mondta lapunknak Lőrinczi László, az Abonyi Újvilág Vadásztársaság elnöke. – Ezek a madarak képesek akár százszázalékosan is elpusztítani a terményt, ha nem teszünk semmit, több száz ezer forintot kellene fizetnünk. Mindent jogszerűen csináltunk, a hanggal sajnos nem tudunk mit kezdeni – folytatta sajnálkozva az elnök, aki hozzátette: neki is az összes hozzá­tartozója ebben a te­metőben nyugszik, ezért őt is érzékenyen érinti ez az ellentét. A közeli vasúti sínek melletti zaj­védő ráadásul védi a lakókat az elhaladó vonat hangjától, viszont felerősíti a hangot a temető felé. 

Kertbe pottyant a lelőtt kacsa

– Negyven éve minden hétvégén lövöldöznek – mondja megfáradt hangon a Borsnak egy neve elhallgatását kérő idős hölgy, aki az abonyi református te­mető közelében él. – A vadászoknak mindent szabad, nem is csoda, hiszen sok rendőr is van köztük. Olyan is volt már, hogy a kertünkbe hullott le a lelőtt kacsa. 

Csípős

A temető komor és sötét, s még az égből is potyog a sörét... Máté Sándor

A Bors szerette volna utolérni a most rendőrt hívó kerekesszékes férfi. Állítólag annyira félt a lövésektől, hogy nem mert bemenni a temetőbe. Mint megtudtuk, az illető a református egyházközösséghez tartozik, de ő sem szeretett volna nyilvánosság elé állni. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek