Főve egészségesebb a paradicsom

Főve egészségesebb a paradicsom

paradicsom
PUBLIKÁLÁS: 2018. augusztus 24. 12:30
Bors

A szakemberek mindig arra figyelmeztetnek, hogy a zöldségeket nyersen fogyasszuk, hiszen úgy van benne a legtöbb vitamin. Most azonban az amerikaiak azt állítják: a paradicsomnál nem így van. A kutatók arra jöttek rá, hogy a paradicsomban található antioxidánsok sokkal hatásosabbak, jobban felszívódnak, és a hatásuk is érezhetőbb, ha már megfőztük vagy feldolgoztuk a zöldséget.

Kiemelték, hogy a gyulladásos folyamatokat és a vérrögök képződését is segít megelőzni a főtt, vagy feldolgozott paradicsom rendszeres fogyasztása. A szakértők azt remélik, hogy ezzel az új kutatási eredménnyel jócskán megugrik majd a zöldség fogyasztásának mennyisége, mivel sokan inkább elkerülik a nyers változatot. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.