Aktuális

Álmukban érte őket a halál, nyolc gyereket gyászolnak a megmagyarázhatatlan tragédia után

Bors

Létrehozva: 2018.08.27.

Vasárnap hajnalban nyolcan vesztették életüket a tengerentúli sajtó által az évtized legszörnyűbb tűzesetének nevezett chicagói katasztrófában. A lángok hajnali 4 óra körül csaphattak fel a Sacramento Avenue-n található épületben, amelyben a hat gyerek- és a két fiatalkorú éppen aludt. Mind a nyolcan egy család tagjai, testvérek, unokatestvérek voltak, a legfiatalabb háromhónapos volt.

„Nincsenek szavak a fájdalomra, amit most érzek. Az egész életem romba dőlt” – mondta a baleset másnapján Marcos Contreras, aki négy testvérét vesztette el a tűzben, amelynek keletkezése kapcsán egyelőre folynak a vizsgálatok. Senki sem tudja, hogyan csaphattak fel a lángok, ám az már biztos, hogy a házban nem volt tűzjelző berendezés, vélhetően ezért követelt ennyi áldozatot a tűzeset.

A chicagói tűzoltóparancsnokságot is megrázta a tragédia, amelyre évtizedek óta nem volt példa.

„Nagyon, nagyon sok éve nem történt ilyen tragédia, amiben egyszerre ennyien életüket vesztették” – mondta Jose A. Santiago tűzoltóparancsnok.

A mentőket egy nő értesítette, aki először csak a füst szagára lett figyelmes. A gyerekek az épület második emeltén tartózkodtak, a tűzoltók elmondása szerint mire bejutottak az épületbe, heten közülük már halottak voltak. A mentés közben a tűzoltók közül is többen megsérültek.

A hatóságok vasárnap nem hoztak nyilvánosságra adatokat az áldozatokról, de a család hétfőn megtette ezt. A legfiatalabb gyermek 3 hónapos volt, a legidősebb is alig múlt 16 éves.

A gyászoló családok megsegítésére azonnal létrehoztak egy adománygyűjtőoldalt, amelyen 100 ezer dollár, vagyis körülbelül 28 millió forintnyi dollár összegyűjtése a cél.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek