Aktuális

A temetését szervezték az újszülöttnek, szülinapi zsúr lett belőle

Bors

Létrehozva: 2018.08.06.

Forrás: Twitter

Alig egy százalék esélyt adtak a kis Benjamin Raynernek a túlélésre orvosai, most mégis első születésnapját ünnepelheti. A kisfiú Peterborough-ban látta meg a napvilágot, ám súlyos szívrendellenességgel született. A gyógyulásra egyedül a szívátültetés jelentett megoldást, ám nagyon hosszú volt a várólist, a babának pedig nem volt túl sok ideje hátra.

Ashley Hardy, Benjamin édesanya összetörten elkezdte szervezni kisfia temetését. Még ő sem gondolta volna, hogy egy évvel később valóban mosolyogva ünneplik majd a gyermek első születésnapját.

– A 27. héten kiderült, hogy valami nagy baj van a magzattal. Az abortuszt javasolták, de egyszerűen képtelen voltam megtenni, úgy sem, hogy tudtam, hogy röviddel a születése után meg fog halni. Csak egy esélyt szerettem volna neki adni – mesélte Hardy a Daily Mailnek.

A szülők úgy döntöttek, bármit is hozzon a jövő, kitartanak gyermekük mellett, és minden nehézségben vele lesznek, ameddig csak kell. Amint lehetett, megkeresztelték a kisfiút, ezek után pedig a temetés gondolata ismét félelmetesen valóságossá vált. Számtalan műtéten átesett a párnapos újszülött, de semmi sem javított állapotán, így elengedhetetlen volt egy új szív az életben maradásához. Csodával határos módon azonban egy napon csörgött a telefon, és azt mondták, hogy találtak egy lehetséges donort. A vizsgálatok kiderítették, hogy tökéletes az egyezés, ezért másnap meg is műtötték a kisfiút.

– Kábának éreztem magam a hír hallatán, de ugyanakkor izgatott is lettem. Aztán ránéztem a kisfiamra és elszorult a szívem a szülőkért, akik épp most vesztették el kisbabájukat – mesélte meghatódva az anyuka.

A műtét nagyon jól sikerült, és a kis Benjamin végre hazamehetett a kórházból, hogy normális életet éljen, noha így is akadnak nehézségeik, hiszen a mai napig csövekkel táplálják. Mindezek ellenére határozottan és csodásan küzd a gyógyulásért, a napokban ünnepelte első születésnapját, melyet szülein kívül senki sem mert hinni, hogy megél.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek