Zöldségek védenek az UV ellen

Zöldségek védenek az UV ellen

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 12. 11:30
Bors

Bőrünk védelme érdekében nem csak fényvédő szerekkel kell védekezni az UV-sugarak ellen. Erre jók a narancssárga, piros, sötétzöld zöldségek és gyümölcsök is. Például a sárgarépa, a kaliforniai paprika, a paradicsom, a sütőtök, a sárgabarack, a dinnye, illetve a sóska, a spenót és a brokkoli tovább fo­kozzák a bőr védekezőképességét. Együnk ezekből minél többet, mert a bétakarotin- tartalmuk miatt ezek a növények segíti a nap UV-sugarai­nak kiszűrését.

Ez az anyag az antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a napozás közben nagyobb mértékben képződő szabadgyökök semlegesítéséhez. A bőr regenerációját támogathatják az A-, C- és E-vitamin-tartalmú élelmiszerek is. Az A-vitamin a hámréteg gyógyulásához, míg a C-vitamin a bőr rugalmasságához járul hozzá. Nyáron a folyadékbevitelt is érdemes fokozni az izzadás során el­vesztett ásványi anyagok pótlása érdekében.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.