Aktuális

Kivégzéssel viccelt a hegyfalui plébános

D. P.

Létrehozva: 2018.07.21.

Ferencet a Mária-szobor előtti muskátlisládába dobált csikkek bosszantották fel annyira, hogy akár gázkamrával is jutalmazná a csikkdobálót.

Sokakat felháborított az a Vas megyei plébános, aki pár cigarettacsikk miatt büntetésképpen többek között gázkamrát és karóba húzást helyezett kilátásba a felelőtlen csikkszórónak.

„Továbbra is keresem azt a bunkó alakot, aki a Mária-szobor előtti virágtartóba szórta a csikkeket” – olvasható a hegyhalmi plébános által a „bűncselekmény” helyszínén, egy buszmeg­állóban kiragasztott iraton. A Tanácsköztársaság egyik ikonikus plakátjával ellátott felhívás tizennégy kivégzési móddal folytatódik, hogy a tettes „elnyerhesse jól megérdemelt jutalmát”. A plébános a legkülönbözőbb halálnemek közül válogatott, a listán van akasztás, kerékbe törés, villamosszék, keresztre feszítés és gázkamra is.

A 112press által felfedezett iraton a plébános neve és elérhetősége is látható. Felhívtuk a megadott számot, de meglepetésünkre egy idős hölgy vette fel a telefont, aki azt mondta, rossz helyen érdeklődünk.

Ferenc a portál megkeresését mosolyogva, egy szál gatyában és trikóban fogadta, és elismerte, hogy a plakátokat ő készítette. Humorosnak találja, hiszen legalább nem unatkoznak a buszmegállóban álldogálók. A plébános szerint pont az a vicces benne, hogy ha túlzásba viszünk valamit. Ferenc nyolc éve Hegyfalu plébánosa. Előtte Győrváron töltötte be ugyanezt az egyházi tisztséget.

Mint megtudtuk, a hegyfalui plakátok már lekerültek a buszmegállóról. A településen sokan úgy gondolják, hogy a plébánost a jó szándék vezérelte, hiszen valóban felháborító, hogy a takaros köztereket teleszemeteljék, vagy cigarettacsikkel szenyezzék.

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek