Aktuális

Kilenc nappal élte túl a bilincselést István

Bors

Létrehozva: 2018.07.17.

Alig több mint egy hétig tudták életben tartani azt a harmincéves férfit, aki egy rendőri intézkedés után került kórházba még július 7-én hajnalban. Az új pszichoaktív szer befolyásoltsága alatt őrjöngő M. Istvánra az egyik békési utcában hívták a zsarukat, a férfi a hatósági fellépés közben megsérült. A négygyermekes apa életéért a békéscsabai kórház intenzív osztályán sokáig küzdöttek, a hétvégén azonban a szervezete feladta a harcot.

– Az úgynevezett herbál hatása alatt állt, amikor levette a nadrágját, alsónadrágban szaladgált, önkívületi állapotban kiabált, de senkit nem bántott – mondta a Borsnak korábban a férfi testvére, Renáta, aki állította: a bátyja nem állt ellen agresszívan a rendőröknek. A család rendőri túlkapásról beszél, szerintük Istvánt súlyosan bántalmazták. Telefonon ismét elértük Renátát, aki megerősítette testvére halálhírét, de bővebben nem kívánt nyilatkozni.

– A rendőrök érkezésekor a férfi az utcán volt, a felszólításra nem igazolta magát, erőszakosan viselkedett, majd el akart futni. A rendőrök földre vitték, megbilincselték és előállították a Békési Rendőrkapitányságra. Orvost hívtak hozzá, az orvos pedig mentőt kért az önkívületi állapotban lévő, továbbra is erőszakosan viselkedő és rángatózó férfihoz. A férfi a rendőri intézkedés közben megsérült, de a kórházi vizsgálat eredménye szerint keringésének és légzésének leállása nem a testi kényszer, illetve az önkívületi állapot miatt szerzett sérülések következménye volt – közölték a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

István édesanyja feljelentést tett a rendőri intézkedés miatt. Dr. Kovács Katalin főügyészségi katonai ügyész lapunkkal közölte: az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regio­nális Osztálya hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt folytat nyomozást. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek