Aktuális

Ezotéria – Lelki oka van a pajzsmirigy betegségének

Nagy Daniella

2018. július 1. vasárnap 10:30

Gyakran halljuk a kijelentést, hogy a betegségek lelki okokra vezethetőek vissza, és talán bele sem gondolunk, hogy ez mennyire igaz.

Forrás: Thinkstock

Ezek a lelki okok összetettek, és teljes mértékben egyéniek, ám olyan esetekben, amikor egy betegség népbetegséggé növi ki magát, mint ahogy a pajzsmirigy esetében is, érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon mi az a lelki probléma, ami világszinten érinti az embereket.

– Mindenkinek van lelke. A fizikai állapotunk mindig azt mutatja, ahogyan a lélek érzi magát az adott időszakban a fizikai testben – mondta a Vasárnapi Borsnak Varga Já­nos, az Aranymetszés Gyógyközpont szakértője. – Amikor a fizikai test úgymond meghibásodik, akkor az azt jelenti, hogy a lélekkel egy picit másként érdemes foglalkozni. Mivel a mellékvese és a pajzsmirigy is páros szerv, a megbetegedésük valamiféle párkapcsolati problémára utal. Itt jön az első fontos kérdés: kivel kellene elsősorban jó párkapcsolatot működtetnünk az életünkben? Magunkkal.

Az endokrinológiai gondok a szeretetközvetítés rendellenes működésével vannak összefüggésben. Amikor árad belőlem a szeretet a célszemély – vagy önmagunk – felé, de nem ér célt úgy, ahogyan szeretnénk vagy nem úgy szeretnek minket, ahogy arra vá­gyunk, akkor a hasnyálmirigy elkezd rosszul működni. A hasnyálmirigyben lévő Langerhans-szigetek kevesebb inzulint tolnak a vérbe innentől kezdve, és elkezd a szervezet érzékenyen reagálni a különböző édes­ipari term­ékekre, rosszul kezeli az édes, szeretettel összefüggésbe hozható dolgokat, miközben alapvetően magával a szeretetáramlással van probléma. Ezt kell helyreállítani.

Lényeg az arányosság

Az endokrinológiai megbetegedések tehát akkor jelentkeznek, amikor az önmagunkkal való párkapcsolatunk a lélek saját értékrendje szerint nem megfelelő. A jó hír azonban az, hogy ezen lehet dolgozni, ezt meg lehet változtatni.

– Az endokrinológiai problémákra megoldást nyújthat, ha a rendellenességet okozó lelki tényezőket felszínre hozzuk, tudatosítjuk, és visszaállítjuk a szervezetben az arányosságot. Visszaállítani az arányosságot konzultációk által lehet, az Aranymetszés Gyógyközpont épp ezzel foglalkozik. Az endokrinológiai betegségek alapjában véve az önszeretet hiányából fakadnak, ez az alfája és omegája az egésznek. Nem külső tényezőkből kell szeretetet meríteni, elsősorban önmagunkat kell megszeretnünk, az önmagunkkal folytatott „párkapcsolatunkat” kell belülről rendbe raknunk. 

A pajzsmirigybetegség nap­jainkban népbetegség – azért, mert az emberek nem szeretik önmagukat. Jézus azt mondta, hogy ő hálót ad, nem halat. Halat adni bárki tud, de megtanítani halászni, az a lényeg.

Menj végig a folyamaton!

Az önszeretetet nem lehet készen kézhez kapni, egy folyamat eredményeképpen születik meg, amely folyamaton nekünk, magunknak kell végig­mennünk.

– A helyreállítás az önszeretet minőségével kezdődik. Amikortól az önszeretet jó helyen áll az emberben, akkor az olyan állapotot eredményez, amilyenben Neo van a Mátrixban. Hiába lőnek rám, minden egyes golyó elől el tudok hajolni, sőt ha valami negatív hatás ér minket, azt képesek vagyunk egész egyszerűen elhárítani. Minél fixebb bennem a szeretet minőségben és mennyiségben egyaránt, annál kevésbé vagyok kibillenthető.

– Annál kevésbé kell tartanom attól, hogy fizikai probléma jelentkezik a fő párkapcsolati szervekben és szeretetközpontokban: a szívben, a lélekben, vesékben, mellékvesékben, hasnyálmirigyben, hölgyeknél a keblekben, és a szervezet aranymetszés-központjában, ami a napfonatcsakra területén helyezkedik el. Minderre az egyszerűségében csodálatos aranymetszés szabály ad tökéletes sorvezetőt a gyógyulni vágyó ember számára – mondta a szakértő.
 

Mit vizsgáltass?

Varga János tanácsai: ismerd meg az aranymetszés gyógymód egyedülálló gyorsaságát, tartósságát, és amikor kíváncsi vagy, hogy biokémiai (virológiai, bakteriális, gombás) szempontból is mi a helyzet veled, vizsgáltasd meg a pajzsmirigy hormonszintedet. Külön kérj TSH-ra, szabad T4-re, szabad T3 szintre, valamint pajzsmirigy antitestre is szűrést. Van, hogy jó tartományban van az eredményed, és mégsem érzed magad jól. Ez azért van, mert a vírus (EBV, ami a biokémiai részt létrehozza) lappang, és sokszor hónapokig, sőt évekig is eltart, míg a vérből ki lehet mutatni. A TSH-t fölírhatja a háziorvos, az összes többit 10-20 ezer forintért magánlaborban kérheted. Nincs központosított vizsgálat erre, csak fizetős.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632768_auto_resized.jpg
origo.hu

Kapás Boglárka bikinis fotóval jelentett be egy fantasztikus hírt - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11867_resized.jpg?avcount=1675664708
borsonline.hu

Nem akarom, hogy ez a nő behálózza – féltik Miller Dávidot Szabó Zsófitól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633240_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Íme az isteni csirke alaplé receptje - ettől a trükktől lesz tökéletes!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633479_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Elrejtett bizonyíték a Fenyő-ügyben: napokon belül eldőlhet Gyárfás barátja, Ihász Sándor sorsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632830_auto_resized.jpg
life.hu

Különös jelenséget fotóztak Mátyásdomb felett - A szemtanú állítja, nem repülő volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633279_auto_resized.jpg
vg.hu

Elon Musk: Olaszország fölött meghúzták a lélekharangot – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11868_resized.jpg?avcount=1675664708
borsonline.hu

Megdöbbentő a válasz: elárulta a mesterséges intelligencia, hogy léteznek-e az UFO-k

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632528_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. február 6.: a Vízöntő megkönnyebbül, a Halak jó hírt kap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15631999_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek örökre megváltozik az élete 2023-ban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15631354_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb árulkodó jel: vége Szigligeti Ivett és Dudás Miklós kapcsolatának?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15631793_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nem akarom, hogy ez a nő behálózza" – féltik Miller Dávidot Szabó Zsófitól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633258_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ragyog a boldogságtól Csősz Bogi - Mindenki gratulál neki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/fkIsNO-q2G_JaCbiy70WLfK685Llq2X5qq8LQGpLWm4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhhNTZiNzc5ODQzODQ4YTJhYTQ4MTc3OGE4YzU5Yzgw.jpg
Háború

Rengeteg a holttest, érződik a szaguk a vagonokból Kárpátalján

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/4iO90vR9us8NYYct4k0re_kzT1IaS5Os0hgLSZbIi2A/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2N2Y3ODVkY2EwZTRmMDlhNTAwYjg3YmQzOGI3ZGU5.jpg
katasztrófa

A gyerekek sokkban vannak: porig égett egy család csongrádi otthona - Fotók!