Aktuális

Augusztusban szabadul Rezesová

D.P., G. J.

Létrehozva: 2018.07.18.

<p>Részegen, 165-tel száguldozva rohant bele a Puntóba a szlovák milliomosnő, négy áldozata a felismerhetetlenségig összeégett. Eleget bűnhődött Rezesová? </p>

Forrás: Fejér Bálint

Hat éve várt a pillanatra, amely egy hónap múlva valósággá válik: Eva Rezesovát szabadlábra helyezik. A Nový Čas szlovák lap után a milliomosnő ügyvédje is megerősítette lapunknak az információt. Rezesová néhány héttel ezelőtt az ügyvédjén keresztül kérte a feltételes szabadlábra helyezését. A budapesti bíróság pedig helyben hagyta a kérelmet. 

Tökéletesen beszéli a magyar nyelvet

Rezesová a börtönben végig példásan viselkedett. Eleinte nehezen viselte a bezártságot, de végül sikerült beilleszkednie a közösségbe, barátokat is szerzett a rácsok mögött. Fegyelmi ügye nem volt, és tökéletesen beszél már magyarul. Ezzel a jellemzéssel jó esélye volt, hogy a hat év, vagyis a büntetése kétharmadának letöltése után kiengedik.

Mint megírtuk, a börtönben táskákat varrt, a tárgyalásokon már-már kaba­laként viselt sokmasnis farmeranyagból készült táskája is saját keze munkája volt. Tavaly december 23-án és szilveszterkor is elhagyhatta a Gyorskocsi utcai börtönt, hogy egy fővárosi lakásban édesanyjával és kisebbik lányával ünnepeljék az új évet. A szlovák lap szerint pszichológusokkal és pszichiáterekkel kellett konzultálnia, de ők is rábólintottak szabadulására. Reze­sová három évig feltételesen lesz szabadlábon, ha viszont ez idő alatt vala­mit elkövet, azonnal visszakerül a börtönbe.

Bepiálva rohant a Fiat Puntóba a BMW-vel

Mint ismert, Rezesová 2012. augusztusában az M3-as autópályán BMW terepjárójával 165 kilométeres sebességgel belerohant az előtte haladó Fiat Puntóba. Utóbbi autó teljesen kiégett, utasai közül hárman felismerhetetlenségig összeégtek, és a helyszínen életüket vesztették.

A negyedik áldozat a kórházban halt meg. Rezesová azt állította, a baleset előtt nem, csak közvetlenül utána ivott, de a vizsgálat ezt cáfolta: alkohol befolyása alatt állt az ütközéskor is. 

Rezesovát első fokon hat év fogházra ítélte a bíróság, a másodfokú tárgyalást egy bérelt Duna-parti luxusingatlanban, házi őrizetben várhatta. A négy ember halálát okozó milliomosnő büntetését végül kilenc évre súlyosbította a fellebbviteli bíróság. Azt azonban már akkor sem zárták ki, hogy jó magaviselete esetén büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat. Az előzetesben töltött idővel a hat év idén augusztusban telik le. 

Felháborodtak a hozzátartozók

Az áldozatok családja már az elsőfokú ítéletként kiszabott hat évet is kevesellte. 2013-ban lapunknak V.-ék fia, Tibor annyit mondott a bíróság folyosóján: minden jóérzésű ember eldöntheti, ez megfelelő ítélet-e valaki számára, aki négy ember halálát okozta.

Információink szerint már ki is van tűzve a nap, amikor Rezesová kiléphet a börtön kapuján, gyerekei fogják vár­ni, akik számára nagyon hosszú volt ez a hat év, de végig kitartottak any­juk mellett. 

A korábban milliomosként emlegetett Rezesovának minden bizonnyal szabadulása után sem kell kuporgatnia. Mint azt a Bors megírta: családja igen gyors tempóban értékesítette ingatlanjait, köztük 135 millió forintra becsült kas­sai házát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek