Aktuális

87 milliárdot követel az átélt rémálomért az elhanyagolt testvérpár

Bors

Létrehozva: 2018.07.15.

Vajon milyen szörnyűségeket kellett átélnie a két gyermeknek, hogy ekkora összegű kártérítést követelnek az ügyvédeik, miután nem lettek időben kimenekítve brutális családjuk karmai közül?!

Forrás: Pexels

Elképesztő eset tárgyalása zajlik jelenleg is: alighanem a brit jogi történelem legnagyobb kártérítési ügyéről van szó, melyben egy testvérpár 238 millió fontra - 87,2 milliárd forintra - perelte be a kormányt. A brit koronafüggőségek egyikén, Jersey szigetén történt, hogy a testvérpárt - kiknek sem a nevét, senm az életkorát nem hozták nyilvánosságra a védelmük érdekében - olyan szörnyű körülmények közt tartották, hogy a szociális munkásoknak már régesrég ki kellett volna őket emelniük a családjukból. Ezt azonban csak késve tették meg. Az átélt traumák az elhanyagolástól a fizikai és érzelmi bántalmazáson át egészen a vérfertőzésig terjednek.

A bírósági meghallgatásokon tanúvallomást tett az a Dr. Miriam Silver, akit a gyerekek pszichológiai vizsgálatára kértek fel. A szakember elmondta: noha prakszisa során már 250 meghallgatáson vett részt, és az ország legelhanyagoltabb gyerekeivel foglalkozott, ezek a gyerekek messze kiemelkednek az átlagból - írja a Mirror

"Csak néhány példát kiemelve: az anyjuk rendszeresen moslékként hivatkozott a gyerekekre. Öngyilkosságról beszélt nekik, kitette őket különböző erőszakos tartalmaknak, nagy általánosságban pedig érdektelen volt az igényeikkel szemben. (...) Volt, hogy a gyerekeknek a konyhakőről kellett enniük" - magyarázta. Ám ennél is szörnyűbb részleteket tudott meg, amikor az egyik gyermeknek adott két babát, hogy játssza el, ami otthon történt velük.

"Rémisztő volt belelátni, mi folyt ebben a családban. A gyermek újra és újra eljátszotta a vérfertőzés és a szadista kegyetlenség különböző formáit a babákkal" - idézte fel a bíróság előtt.

Dr. Silver kiemelte, hogy a testvérpárt hosszú ideje elhanyagolták, a környezet, amiben fel kellett nőniük, szexualizálta és agresszívvé tette őket. Gyakorlatilag semmiféle empátia nem alakult ki bennük a kortársaikkal, más gyerekekkel szemben az otthoni, súlyosan káros hatások miatt.

Az áldozatok 121 illetve 117 millió fontot követelnek kártérítésként. Az illetékes minisztérium 10,289 millió fontot kínál az egyik testvérnek, és 4,25 milliót a másiknak. Ez átszámítva 3,77 milliárd illetve 1,56 milliárd forintot jelent - mely összeget a testvérek nem fogadtak el.

A tárgyalás folytatódik.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek