Aktuális

22 év után filmezték le az embergyűlölő benszülöttet, akinek az egész családját lemészárolták

Bors

Létrehozva: 2018.07.22.

Forrás: Metro/video

Lefilmezték az utolsó élő tagját annak az amazonasi bennszülött törzsnek, amit a '80-as években irtottak ki a brazil földművesek.

Az ötvenes évei körül járó férfit már több mint 22 éve nem látták. Azt hitték, régen életét veszíttette a dzsungelben, de most véletlenül épp belé botlottak a brazil kormány munkatársai, amikor egy bambuszerdőben fát vágott magának saját készítésű baltájával.

A férfit 1996-ban látták először és eddig utoljára, mindössze egy évvel azután, hogy brutális kegyetlenséggel lemészárolták maradék öt családtagját is. Azóta magányosan él az esőerdőben és zsigerből gyűlöli az embereket, ami sajnos a vele történtek után teljesen érthető. Madarak, malacok vagy majmok húsával táplálkozik, van egy kis kunyhója, és héhány saját termesztésű papaja bokra is. Területét agresszívan védi, és semmilyen kapcsolatot nem akar teremteni a külvilággal, épen ezért a brazil kormány úgy döntött, hogy jobb őt békén hagyni. Nem is mertek hozzá közel menni, és a videó készítésekor is maximálisan ügyeltek arra, hogy még véletlenül se vegye észre őket a távolból.

A Metro álltal közzétett másik videóban azonban az látható, hogy civil emberek próbálják előcsalni őt rejtekhelyéről, ám a bennszülött félve elrejtőzik és hegyes fegyverével jelzi, hogy nem kíván barátkozni velük. 

– Teljes mértékben megértjük és tiszteletben tartjuk a döntését. Meghúzta a területe határait, nem fogad el semmiféle közeledést, gyűlöli a modern embereket, amit érthető, azok után amin keresztülment – mondta Altair Algayer a bennszülötteket segítő alapítvány munkatársa a Guardiannak, aki örömmel vette tudomásul, hogy a vadember kitűnő egészségnek örvend.

A férfi klánját még a '70-80-as években kezdték el egyre hevesebb indulatokkal irtani a brazil farmerek, és csupán néhányan élték túl az embertelen mészárlásokat, mígnem 1995-ben rajta kívül végleg kiirtották az egész törzset.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek