Aktuális

Soros György hálózata nagyobb fokozatba kapcsolt

Bors

2018. június 6. szerda 20:25

Forrás: AFP

Hatalmas ba­kit sikerült elkövetnie a Soros György-féle Amnesty Interna­tional Magyarországnak: a szervezet már jóval azelőtt megírta és publikálta a sajtóközleményét az Alkotmánybíróság civil törvénnyel kapcsolatos döntéséről, hogy a testület egyáltalán döntött volna az ügyben – szúrta ki az Alapjogokért Központ.  

Elnézték az időpontot

Az Alkotmánybíróság (AB) hétfőn napirendjére vette a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvény elemzését – írta meg a Magyar Idők. Az egy éve elfogadott jogszabály arra kötelezte az érintett alapítványokat és egyesületeket, jelentsék be, egyes kiadványaikon pedig tüntessék fel, hogy külföldről származó támogatásuk az adott évben elérte a 7,2 millió forintot. Hatvan ellenzéki országgyűlési képviselő közös beadványban kérte az AB-től a törvény utólagos kontrollját, megsemmisítését, mert szerintük a szabályozás nem egyértelmű, sérti a jó hírnévhez való jogot, egyben hátrányos megkülönböztetést jelent – emlékeztetett a portál, amely azt is írta, az AB várhatóan a héten dönt az ügyben.

Két változat készült el

Úgy tűnik, az Amnesty International mindenáron szeretett volna reagálni a testület döntésére, ugyanis már jóval azelőtt elkészítette az ezzel kapcsolatos sajtóközleményt, hogy a döntés megszületett volna.

Értelemszerűen emiatt két változat is készült: egy arra az esetre, ha az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találja a törvényt, egy pedig arra, ha jóváhagyja azt. A két sajtóközlemény kikerült a szervezet honlapjára. De egyik sem jött be, mert az AB  elnapolta a döntést. 

Módosítani kell

A „Soros-hálózat” nagyobb fo­kozatba kapcsolta a migránsok betelepítését célzó programokat: a Soros György által finanszírozott Amnesty International globális migránsbefogadó kampányt indított, a szervezet kilenc pontba foglalta össze, hogy szerinte mit is kellene ten­ni a migránsok gyorsabb befogadásáért; a szervezetben úgy gondolják, mindenkit be kellene engedni, úgy vélik, a migráció alapjog, és szerintük fel kellene gyorsítani a betelepítési programokat és a családegyesítést is – mondta a kormánypártok nevében nyilatkozó Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán Budapesten a közmédiának.

Ez a terv veszélyes Magyarországra nézve, ezért Magyarországnak meg kell védenie magát mind a brüsszeli tárgyalásokon, mind itthon – jelentette ki Nacsa Lőrinc. Szerinte ezért kiemelten fontos, hogy a parlament mielőbb elfogadhassa a Magyarország megvédését célzó akciótervet, a betelepítést megtiltó alkotmánymódosítást, valamint az illegális migráció szervezésének büntetését tartalmazó „Stop Soros” törvényjavaslatot.

További cikkek

Népszavazás

A baloldali Political Capital szerint Karácsony és a baloldal össze-vissza beszél

Tragédia

Négymilliárdos kártérítést követelnek a Hableány-tragédia áldozatainak hozzátartozói

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Helyszíni fotók: rommá törtek a kocsik a tatabányai halálos balesetben

ripost.hu

Ez csap le Magyarországra, már alig maradt idő felkészülni

origo.hu

A legendás Meat Loaf élete képekben

hirtv.hu

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

szon.hu

Sajnos ez történt az Északi körúton! Súlyos sérülésekkel szállították kórházba!

origo.hu

Ma van a Magyar Informatika Napja

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd ? 13 receptötlet, hogy hibátlan legyen a hétvégi ebéd

origo.hu

Nagyrécse ígérete: 20 négyzetméterből még bármi lehet

hirtv.hu

Inzultálta a HírTV stábját Márki-Zay kampánystábjának egy tagja

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

hirtv.hu

Kábítószer-birtoklás miatt körözik az ismert magyar influenszert

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók