Aktuális

Ötös menüt főzött a vak Szabolcs

Bors

Létrehozva: 2018.06.18.

Az országban elsőként sajátította el látássérültként a szakács szakma fortélyait Kurucsai Szabolcs. A kisteleki fiatalember a Délmagyarország című napilap segítségével talált magának gyakorlati helyet: a szegedi Art Hotel örömmel vállalta Szabolcs képzését.

– Elérzékenyültem, amikor a gyakorlati vizsgám után azt mondták, hogy nagyon jó lett. Egy ételsort kellett elkészítenem: bevert tojást Hadik-módra, parajos harcsafilét, petrezselymes burgonyával és meggyes rétest. Ahogy az elméleti vizsgákra, erre is ötöst kaptam – büszkélkedett a bizonyítványával.

Szabolcs egyébiránt tavaly döntötte el, hogy cipész és masszőr szakmája mellé kitanulja a szakácskodást is. Gyakorlati képzése 384 óra volt. Tanítását Goda Gábor séf vállalta magára, aki szintén rengeteget tanult a vak fiatalembertől, hiszen mindent máshogy kellett oktatnia, mint egy átlagos szakácsdiáknak.

Szabi jelenleg főzőműsorokat hallgat, szakácskönyvet ír, és szeretne minél több közös főzős programot szervezni a sorstársaival. Azt is tervezi, hogy a közeljövőben megcsinál egy baristaképzést.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek