Ötös menüt főzött a vak Szabolcs

Ötös menüt főzött a vak Szabolcs

szakács
PUBLIKÁLÁS: 2018. június 18. 17:30
Bors

Az országban elsőként sajátította el látássérültként a szakács szakma fortélyait Kurucsai Szabolcs. A kisteleki fiatalember a Délmagyarország című napilap segítségével talált magának gyakorlati helyet: a szegedi Art Hotel örömmel vállalta Szabolcs képzését.

– Elérzékenyültem, amikor a gyakorlati vizsgám után azt mondták, hogy nagyon jó lett. Egy ételsort kellett elkészítenem: bevert tojást Hadik-módra, parajos harcsafilét, petrezselymes burgonyával és meggyes rétest. Ahogy az elméleti vizsgákra, erre is ötöst kaptam – büszkélkedett a bizonyítványával.

Szabolcs egyébiránt tavaly döntötte el, hogy cipész és masszőr szakmája mellé kitanulja a szakácskodást is. Gyakorlati képzése 384 óra volt. Tanítását Goda Gábor séf vállalta magára, aki szintén rengeteget tanult a vak fiatalembertől, hiszen mindent máshogy kellett oktatnia, mint egy átlagos szakácsdiáknak.

Szabi jelenleg főzőműsorokat hallgat, szakácskönyvet ír, és szeretne minél több közös főzős programot szervezni a sorstársaival. Azt is tervezi, hogy a közeljövőben megcsinál egy baristaképzést.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.