Elkészítési idő: 40 perc * Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag)
1 kg meggy kimagozva * 8 dl víz * 50 g marcipán * 1 kk őrölt szegfűszeg * 1 kk őrölt fahéj * 1/2 citrom leve és reszelt héja * 6 mentalevél * 1 tk vaníliakivonat, 1 csipet só * 1 kk keményítő * 2 ek mandulaliszt
Elkészítés: A kimagozott meggyet egy lábosban tegyük fel főni a vízben a reszelt marcipánnal, a vaníliakivonattal, a fűszerekkel, a citromhéjjal és a citrom levével együtt.
Amikor megfőtt, vegyük ki a meggyszemek egyharmadát, és tegyük félre a tálaláshoz.
Ezután botmixerrel pürésítsük a levest, adjuk hozzá a kevés vízzel simára kevert mandulalisztet és keményítőt, majd tegyük vissza a tűzre, és újra forraljuk fel, hogy besűrűsödjön.
Ha elkészült, tegyük vissza az egész meggyszemeket, keverjük hozzá az apróra vágott mentát, és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.
Elkészítési idő: 45 perc * Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag)
500 g csirkemellfilé * 1-1 cukkini (sárga és zöld) * 1 piros kaliforniai paprika * 2 lilahagyma * 1 tk só
Elkészítés: A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit karikákra, a paprikát szintén kockára, a lilahagymát negyedekbe vágjuk. Az előkészített alapanyagokat váltakozó sorrendben a nyársra húzzuk. A kész nyársakat grillsóval meghintjük, és állandóan forgatva, parázs fölött vagy forró grillserpenyőben megsütjük.
Sáfrányos rizs
Hozzávalók
1 tk sáfrány * 250 g rizs * 1 citrom leve * 50 g vaj * 1 kk só * 7 dl csirkealaplé
Elkészítés: A vajon enyhén megpirítjuk a rizst. Megsózzuk, felöntjük az alaplével, beletesszük a sáfrányt és a citromlevet, majd lefedve puhára főzzük.
Tipp: Vegetáriánusoknak gazdagíthatjuk egy kis gombával, így önálló fogás lehet.
Elkészítési idő: 40 perc * Nehézség: 2
Hozzávalók (12 adag)
200 g liszt * 150 g cukor * 100 g mandulaliszt * 1 csomag sütőpor * 4 egész tojás * 8 evőkanál olívaolaj * 10 evőkanál tej * 250 g rebarbara (megmosva, leszárítva) * 50 g darált pisztácia a tetejére
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, és egy olajozott, lisztezett tepsibe öntjük. A feldarabolt rebarbarát a tetejére szórjuk, és darált pisztáciával meghintjük. 3 percig előmelegített sütőben 220 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.