Aktuális

Büntetendő rekord: két tucat felesége és 149 gyereke van a férfinak

Kiss Boglárka

Létrehozva: 2018.06.28.

Forrás: Northfoto

Bajba került az a kanadai férfi, akinek huszonnégy felesége és 149 gyermeke van. Poligámia miatt hat hónap házi őrizetre és 150 óra közmunkára ítélték a 61 éves Winston Blackmore-t. 

A férfi, aki a mormon egyház tagja, ennek ellenére semmi pénzért sem hagyna fel egyedi életmódjával. Blackmore a kanadai Bountiful nevű falu egy hatalmas tanyáján él népes családjával. Elmondása szerint nem volt sok gondja a gyermeknevek kiválasztásával: ábécérendben halad, minden évben a következő betűvel kezdődő neveket ad a kicsiknek. Az ebédek úgy néznek ki, mintha megtelne egy iskola menzája. Az ételeik alapanyagát főként ma­guk termesztik, és árucserével tartják fenn ma­gukat.

A férfiról és népes családjáról a National Geographic riportot is készített még 2010-ben: a forgatások alatt született meg Blackmore 121. gyermeke a tizenegyedik feleségétől, Zelphától, akit a férfi ugyanazon a ceremónián vett feleségül a tízes számú nejjel, Marshával. 

Bár Blackmore vallása megengedi a többnejűséget, a kanadai törvények nem. A hatóságok egy ideig szemet hunytak az életmódja felett, ám amikor kiderült, hogy nejei között több 16 éven aluli lány is van, megtették a megfelelő jogi lépéseket.

– Blackmore világossá tette, hogy a büntetés nem térítheti el a hitétől, így bűnbánatot sem mutatott – jelentette ki az őt elítélő bíró.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek