Aktuális

Bűnösnek vallotta magát Szabolcs, aki magára hagyta miatta lebénult kedvesét

G. J.

Létrehozva: 2018.06.15.

Kedden folytatódott a tárgyalása B. Szabolcsnak, aki miután balesetet okozott, faképnél hagyta súlyos sérüléseket szenvedett barátnőjét. A férfi a bíróságon bűnösnek vallotta magát.

Európai elfoga­tóparancs volt é­r­vényben a 28 éves B. Szabolcs ellen, miután bal­esetet okozott Észak-Írországban, még 2015-ben. A férfi akkori barátnője, Anastassiya Phillips sú­lyosan meg­sé­rült és ke­re­kes­székbe ke­rült. A férfinak ta­valy ja­nuárban kellett volna bíróság elé állnia, ehelyett megszökött az országból. Először Máltára menekült, az anyjához, majd Olaszországba ment, ahol összeházasodott egy másik nővel. Végül idén februárban kapták el Koppenhágában, ahol egy ír kocsmában vállalt munkát.

Kedden B. Szabolcsnak ismét Newtownards Crown Courtben kellett bíróság elé állnia, súlyos testi sértés okozásával vádolják. A Belfast Telegraph szerint B. Szabolcs elismerte a baleset okozását és bűnösnek vallotta magát, amiért volt barátnője kerekesszékbe került miatta. Az ügyész úgy véli, egyértelmű a férfi bűnössége, míg a védőügy­véd az ítélet el­napolását kérte bizonyos pa­pírok beszerzéséig. Ezeket az iratokat a nyári szünetig próbálják pótolni, ha mégis csúszás lenne az ítéletben, akkor a férfi óvadék megállapítását kérheti.

Közben a megsérült lány apja igazságszolgáltatást követel. A most 19 éves lánynak minden hátcsontja eltört a balesetben. Hónapokig élet-halál között lebegett a kórházban. Sosem tud többé járni, és lelkileg sem tette túl magát azon, hogy barátja elhagyta. Ráadásul úgy, hogy a Facebookról tudta meg: Szabolcs a szökése alatt összeházasodott egy másik nővel Olaszországban. A lapnak az apa azt mondta, már három éve arra várnak, hogy a férfit megbüntessék. Az ügyben várhatóan július 3-án születik meg az ítélet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek