Aktuális

A paradicsomlevesbe is mérget kevert Éva

L. B.

Létrehozva: 2018.06.07.

Forrás: Bánkúti Sándor

Összeomlott a keringése, majd megállt a szíve annak a szabadbattyáni férfinak, akit hó­napok óta módszeresen mérgezett 51 esztendős felesége. Mint megírtuk, N.-né Éva káliumtartalmú tablettákat adagolt a férjének, de egyszer a kádba is megpróbálta belefojtani.

– Említette, hogy fu­ra, rossz íze volt a paradicsomlevesnek, amit az asszony főzött neki. Hányinger fogta el, szédült is tőle. Biztos, hogy az ételben adagolta neki – mondta a Borsnak az áldozat egyik barátja. Károly halála előtt két héttel találkoztak utoljára.

Az elképesztő férjgyilkosságról a Borsban részletesen beszámoltunk. Az utóbbi időben a férj lassan, vontatottan beszélt, s állandó levertségről panaszkodott. Szavai gyakran elakadtak, zavartan viselkedett. Eredendően a vérnyomására szedett gyógyszert, a felesége a vízhajtók mellé felírt káliu­mot felhasználva végzett vele – legalábbis ezzel gyanúsítják.

– A vér káliumszintje szigorú élettani kontroll alatt áll. Az extrém káliumbevitel miatt a férfi szervezetének szabályozó mechanizmusa már nem volt képes ellátni a feladatát. A krónikus kálium­mérgezés pedig leállította a szívét – magyarázta a Borsnak dr. Funk Sándor addiktológus. Emlékeztetett: az USA egyes tagállamaiban a kivégzésekhez használt méreg­injekciók egyik komponense is kálium.

– Kóros káliumszintnél a vérnyomás csökken, így az agyba nem jut elegendő vér, az izommozgás is lassan lehetetlenné válik. Hetekkel korábban már bizonyosan izomgyengeséget érezhetett az áldozat – tette hozzá a szakember.

Fontos megjegyezni: a vízhajtók csökkentik a szervezet ká­lium­szintjét, így melléjük káliu­mot kell szedni.

A cikkhez kapcsolódó véleményünket itt olvashatja el.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek