Aktuális

11 év után derült ki, hogy saját nagybátyja ölte meg Annát

G. J.

Létrehozva: 2018.06.12.

Forrás: Police.hu

Szülei 11 évig keresték azt a lányt, akinek 2007. május 16-án veszett nyoma Rezi településen. Amint szembesültek azzal, hogy nem tért haza a tanítási idő végeztével, bejelentették a rendőrségen. Minden követ megmozgattak azért, hogy szerettükről hírt kapjanak. A napokban derült ki, hogy saját nagybátyja ölte meg és végig a ház alatti pincében rejtegette a maradványait. 

Idén májusban a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának nyomozói vették kezükbe a lány eltűnésének az ügyét, a hónap végén pedig a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival emberi maradványokat találtak a Keszthelytől 8 kilométerre található Rezi egyik házának pincéjében. A házat akkor a keresett lány egyik nagybátyja lakta - írja a rendőrség

Május 30-án védője jelenlétében kihallgatták B. Jánost. A férfi – bár 11 évig látszólag a családdal közösen kereste unokahúgát – végül bevallotta, hogy ő ölte meg. Részletes beismerő vallomást tett, elmondta, hogy zsineggel megfojtotta áldozatát. 

– A tettes által megjelölt területen kutatva mindössze 40 centiméternyi ásás után emberi csontvázat találtunk. A történtekről elmondta, hogy a lány az eltűnés napján meglátogatta őt, és pár ezer forintot kért tőle mondta Nagy Zoltán ezredes, a ZMRFK Bűnügyi Igazgatóságának vezetője - Amikor ő ezt megtagadta, unokahúga elhagyta a házat, azonban később ismét visszatért, és még nagyobb összeget követelt. Hozzátette, hogy a lány öngyilkos akart lenni, bár arra, hogy ezt miért tette volna, nem adott magyarázatot. Azt viszont elmesélte, hogy ő meg akarta győzni unokahúgát arról, hogy nem szabad véget vetnie az életének. Elmondta, hogy amikor kettesben az ágyon ülve beszélgettek, a lány leszedett a ruhájáról egy zsinórt, majd a saját nyakába akasztotta. Állítása szerint innentől nem sok mindenre emlékszik, a következő tiszta képe az, hogy unokahúga holtan fekszik mellette az ágyon. Ezután a holttestet a pincébe húzta, és elásta oda, ahol végül rátaláltunk.

B. János ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, előzetes letartóztatását a bíróság június 1-jén elrendelte.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek