Fahéj
Nagy mennyiségben borzasztóan károsítja a májunkat. Ennek oka, hogy lebontja a K-vitamint, ráadásul a rák kialakulásának az esélyét is jelentősen növelheti.
Gomba
Ha túl sokáig áll sérült csomagolásban, vagy nem megfelelően konzerválják, megpenészedhet, és megtelepedhet rajta a botulium baktérium. A botulium (botox) idegméreg, ami akadályozza az idegrendszer megfelelő reakcióját. Kis mennyiségben nem veszélyes, de ha sokat eszünk belőle, izombénulást, légzésnehézséget, légzésleállást okozhat.
Krumpli
A burgonyában található szolanin nagyon mérgező. Ezt az anyagot csak és kizárólag az egészséges gumó nem tartalmazza. A többi részében viszont rendkívül magas a méregmennyiség, és ha a krumpli megromlik, akkor a gumó is mérgezővé válik. Ne együk meg!
Vörös veteménybab
Ha valamiért nyersen akarnánk elfogyasztani, akkor könnyen bele is halhatnánk. Ugyanis van benne – mint sok hüvelyesben – egy természetes toxin. Egy rosszul megfőzött maréknyi vörös veteménybab is súlyos ételmérgezést okozhat.
Batáta
Az édes burgonyát – aminek semmi köze a hagyományos krumplihoz – nem érdemes sokáig tárolnunk. Ugyanis penészréteg alakul ki rajta, ami eltávolíthatatlan és májmérgezést okoz. Már néhány falat is végzetes lehet, ezért fogyasztás előtt érdemes alaposan átnézni a héjat, és ha bizonytalanok vagyunk, inkább dobjuk ki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.