Aktuális

PIN kódját pötyögte be az összeg helyett, 2 milliót fizetett egy kávéért

Bors

Létrehozva: 2018.05.01.

Tudtán kívül adott tetemes borravalót egy orosz nő egy svájci kebabosnál Zürichben, a Franciaországban élő nő most azért küzd, hogy visszakapja a pénzét. Történt ugyanis, hogy a 37 éves Oleysa Shemyakova kisfiával együtt április 25-én beült a gyorsétterembe, a számlát végül pedig bankkártyával akarta kiegyenlíteni. 23.70 svájci frankot (átszámítva 6220 forint) kellett fizetnie – ez szerepelt a terminálon is –, erről a nő maga is megbizonyosodott, majd beütötte négy számjegyű pin kódját.

– Beütöttem a PIN kódomat, de nem működött. Így beütöttem másodjára is, akkor már működött – mondta el Oleysa, akit két hét múlva ért a hidegzuhany.

Woman accidentally tips kebab shop £5,650 after entering her pin number as the amount of tip she wanted to leave

A WOMAN accidentally tipped a kebab shop £5,650 after entering her PIN number when asked to enter the total amount she wanted to pay. Russuan Olesya Shemyakova, 37, got a confused while visiting the New Point kebab shop in Dietikon, a German-speaking town in Zurich.

Mikor a hónap végén kézhez kapta banki kimutatását, abban az szerepelt, hogy a kebabosnál a fogyasztás összegén túl 7709 svájci frankot – átszámítva 2 millió forint – hagyott az étteremben. Végül kiderült, hogy a PIN kód megadása után a terminál felkínálta a lehetőséget a nőnek, hogy borravalót adjon. Ezt érthette félre a nő, aki a borravalónak szánt összeg helyére is a PIN kódját pötyögte be.

Oleysa kétségbeesve kereste fel a svájci gyorséttermet, majd a bankját, de egyik se tudott neki segíteni. A The Sun azt írja, az étterem tulajdonosa viszont megígérte, hogy hamarosan visszafizetik a nőnek a teljes összeget.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek