Aktuális

Az aranymetszés, gyógyítás ősi motívummal

Nagy Daniella

2018. május 6. vasárnap 09:30

<p>Az aranymetszés jelenségét a legtöbben talán Leonardo da Vinci híres rajzával azonosítják, azt azonban már kevesen tudják, hogy egy olyan egyensúlyt teremtő törvényszerűség, ami az egész világban mindenhol, mindennek az alapját képezi, sőt gyógyítani is lehet általa.</p>

Az arenymetszés egy arányossági rendszer, aminek a lényege az, hogy a kisebb rész úgy aránylik a nagyobb részhez, ahogy a nagyobb rész aránylik az egészhez. Az ókori püthago- reusok (Püthagorasz és követői), akik szerint a valóság matematikai alapokon nyugszik, a létezés egyik alaptörvényét vélték felfedezni benne, ugyanis ez az arány felismerhető nemcsak a művészetben, de a természetben is, sőt az Aranymetszés Gyógyközpont alapítói szerint gyakorlatilag mindenben, ami körbevesz minket, embereket. Ebből kifolyólag – mivel az aranymetszés nem más, mint a létezés helyes arányrendszere – lelki és testi problémák kezelésében is fontos szerepet tölt be. Gondok idején nincs más feladatunk, mint helyreállítani a helyes középpontba az elbillent arányrendszerünket.

Az Univerzum törvénye

– A naprendszer ellipszis pályája, a Hold–Föld távolsága, mozgása, az egész Tejútrendszer és az összes ma ismert bolygórendszer az aranymetszés szabályrendszerét követi – árulta el lapunknak Varga János gerinc- és lélekspecialista.

– Mindent áthat az Univerzumban. A gízai piramisok elhelyezkedésétől kezdve a kézfejünk ujjaiig mindenhol jelen van. Ez a forma az élet része, nem véletlenül hívják úgy az aranymetszést numerikusan kifejező számot, hogy a teremtés száma. A sejtszaporodás aranymetszésben indul el, az így létrejött formát az élet virágának nevezik. Mi, emberek, akkor vagyunk aranymetszésben, amikor testileg-lelkileg igaz, hogy a rövidebb szakasz úgy aránylik a hosszabb a hosszabb aránylik az egészhez. Az ember erőközpontja a lágyék környékén található, a gerinc aranymetszéspontja pedig a szívnél. Ha ezek a központok valamilyen minket ért testi vagy lelki hatás következtében elmozdulnak, kibillenünk az egyensúlyból, egy nem létező egyensúlyra pedig nem lehet stabil életet építeni.

Törekvés a tökéletesre

Miközben az aranymetszés arány- rendszere szemmel látható az emberi testen is, az ipar is tudatosan alkalmazza azt. A cigarettásdoboz is eszerint van megalkotva, hiszen jólesik a kéznek megfogni. Ez az arányosság maga a tökéletesre való törekvés, és minél pontosabban követi valami ezt a formát, annál szebbnek látjuk. Többek közt ebben rejlik a Mona Lisa titka is, de fontos tudni, hogy ez nem csupán a fizikai síkon hat, az érzelmi életünket éppúgy befolyásolja. Hogyan lehet hát visszalendülni a tökéletes arányosság állapotába? Mivel a legtöbb testi elváltozás lelki gyökerekből ered, ezért a gyógyítást is az alapoknál kell kezdeni.

– A helyes lelki arányok visszaállítása a fontos, mert ez az, ami kihat a fizikai testre – mondta Könyves Tóth Tünde, aki kineziológiát, Bach-virágterápiát, OH-kártyát és Theta Healiget is alkalmaz az Aranymetszés Gyógyköz- pontban történő kezelései során.

– Fontos felismerni és tudatosítani a problémát, ezt követően a pozitív oldalt kell fókuszba helyezni.

Sok ember azért betegszik meg lelkileg – majd ebből kifolyólag testileg is –, mert egy pesszimista állapotban a negatív történésekre, a romboló energiákra fókuszál. Mi igyekszünk másfajta szempontrendszert mutatni neki, hogy megtanuljon más szemszögből nézni az életére, lássa, hogyan lehet máshogy megoldani bizonyos problémákat. Ha ez sikerül, ezzel a hozzáállásbeli váltással saját magát billenti vissza az egyensúlyba, és ezáltal könnyedén, mintegy következményszerűen automatikusan tudja rendbe tenni a problémáit maga körül.

Kipróbáltuk

Próbára tettem az aranymetszés elvét. Mivel közeli bará- tom a művészi szertelenség – ami az otthonomban is gyakran látott vendégnek számít –, a rendrakás oldaláról közelítettem meg a dolgot. Minden tárgyat a helyére tet- tem, aminek pedig nem volt helye, annak találtam. Most ugyanazt a lakást jóval szellősebbnek, nyugodtabbnak érzem, pedig csak néhány apró módosítás történt, és ebből kifolyólag én is sokkal kényelmesebben érzem magam. Ha nyugodt vagyok, nem kuszálom össze magam körül a rendet, a külső béke megszüli a belső nyugalmat, a nagy lelki békémben úszva meg nem fogok káoszt kreálni. Működik a dolog oda-vissza, amint helyre áll a jó arány.

Az aranymetszés szépsége az, hogy mivel az élet alapját képezi, ezért amint ezt az ember felismeri, ösztönösen térhet vissza hozzá. Ez történhet segítséggel, spirituálisnak nevezett technikákkal, de egy hétköznapi beszélgetésen keresztül is.

– Nézőpontváltásra van szükség, és ezt többféle energetikai módszerrel el lehet érni. Nem kell nagy voodoovarázslatokra gondolni, a kineziológia vagy a Bach-virágterápia mellett egy egyszerű beszélgetés is sokat jelenthet. Bármilyen gyógytechnikáról legyen szó, a lényeg az, hogy a helyes arányt kell megtalálni: mi az, ami fontos az életemben és mi az, ami tud abban segíteni, hogy sokkal jobban, hatékonyabban működjek – jelentette ki Tünde.

Arány és rend, kívül-belül – tartja a központ mottója, és való- ban: az ember része a környezetének, így az aranymetszés szempontjai szerint van rá hatással a lakhelye is. Az ember hangulata úgy aránylik az otthona állapotához, ahogy az otthona állapota aránylik az életéhez. Tehát ha rend van az otthonunkban, harmóniába kerülünk, és letisztulnak a gondolataink – de csak akkor van rend az otthonunkban, ha az egész életünkben rendezett- ségre törekszünk.

Ez az egészség kulcsa

– Az aranymetszés szabálya szerint hat ránk a külvilág, tehát ha a környezetünkön változtatunk, akkor mi magunk is változni, alakulni fogunk. A fontos az, hogy az alaprend visszaállítására törekedjünk mindenben, ez a testi és a lelki egészség kulcsa – mondta a Vasárnapi Borsnak Varga János, aki épp az aranymetszés téma- körében úttörőnek számító, az egész jelenséget megismertető könyvén dolgozik.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634170_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas földrengés rázta meg Törökországot, több száz halott lehet - videók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11867_resized.jpg?avcount=1675665907
borsonline.hu

Nem akarom, hogy ez a nő behálózza – féltik Miller Dávidot Szabó Zsófitól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634233_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szemtelenül rántotta le magáról a bugyit a gigamellű modell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633455_auto_resized.jpg
vg.hu

Szinte a teljes olasz internethálózatot megbénították a hackerek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632628_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elképesztő fotók! Ezt a gyönyörű nőt szereti Csuti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632515_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Neue Zürcher Zeitung: Orbán király árulása – Tombol a szegénység, ő meg kastélyt épít

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11868_resized.jpg?avcount=1675665907
borsonline.hu

Megdöbbentő a válasz: elárulta a mesterséges intelligencia, hogy léteznek-e az UFO-k

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633240_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Íme az isteni csirke alaplé receptje - ettől a trükktől lesz tökéletes!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő a válasz: elárulta a Borsnak a mesterséges intelligencia, hogy léteznek-e az UFO-k

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634337_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rengeteg a holttest, érződik a szaguk a vagonokból Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634246_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 milliárddal verte át Los Angeles gazdagjait egy magyar, aki a pénzből megvette Kylie Jenner kastélyát és Lamborghinijét is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15631999_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek örökre megváltozik az élete 2023-ban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/fkIsNO-q2G_JaCbiy70WLfK685Llq2X5qq8LQGpLWm4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhhNTZiNzc5ODQzODQ4YTJhYTQ4MTc3OGE4YzU5Yzgw.jpg
Háború

Rengeteg a holttest, érződik a szaguk a vagonokból Kárpátalján

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/4iO90vR9us8NYYct4k0re_kzT1IaS5Os0hgLSZbIi2A/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2N2Y3ODVkY2EwZTRmMDlhNTAwYjg3YmQzOGI3ZGU5.jpg
katasztrófa

A gyerekek sokkban vannak: porig égett egy család csongrádi otthona - Fotók!