Aktuális

SZÉP kártyával is táborba adhatja a gyereket

Bors

2018. április 18. szerda 16:00

Ne csak a programleírást olvassa végig, a kínáló cégnek is nézzen utána.

Forrás: MTI

Még csak április van, de már most kezdenek betelni a népszerű nyári gyerektáborok. Ha fontos önnek az ár és érték aránya, jobb, ha minél előbb a zsebébe nyúl. 

Pénztárcabarát megoldás

Amennyire várják a gyerekek az év végi kicsengetést, annyira okoz fejfájást a szülőknek, hogy hogyan oldják meg a hosszú hetek alatt a gyerekek lefoglalását, vagy felügyeletét. A legtöbb család a nyári táborokban látja a megoldást. Azt azonban kevesen tudják, hogy béren kívüli juttatásból is fedezhetik a nyári kikapcsolódást. 

– Már csak ezért is megéri előre gondolkozni, és minél előbb befizetni a tábort, mert ezek a helyek népszerűek úgy, hogy sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy van ilyen lehetőség. Mert valóban nem ez a jellemző, a szülők többsége nem így fizet, és még gyerekcipőben jár ez a lehetőség.

A SZÉP kártya egyes zsebei felhasználhatók, ami rengeteg családnak jelent könnyebbséget, hiszen egész évben gyűjthetik rá a pénzt – mondta el lapunknak Tóth Béla, a legnépszerűbb gyerektábor-összehasonlító portál vezetője.

Programozó a befutó

A szülők nincsenek egyszerű helyzetben, míg az ő gyerekkorukban szinte csak pár lehetőség közül választhattak, ma már minden megtalálható a táborok piacán, mi szem szájnak ingere: bűvész, íjász, nyomozó, rendőr, kiránduló, festő, lézerharcos, filmes. Meglepő, vagy sem, de idén a számítógépes a legnépszerűbb. 

– Minden évben van felkapott téma, idén ezek az informatikai és programozó táborok. Felmérésünk szerint ezeket a vakációs lehetőségeket keresik idén a legtöbben. Azt gondolhatnánk, hogy ez a téma csak a nagyobbakat érinti, de ez nem így van. Van olyan tábor, ahova kifejezetten 6–8 éves lurkókat várnak. Ezekhez még olvasási tudás sem szükséges – magyarázta lapunknak Tóth Béla, aki elárulta, idén a második legkeresettebbek az idegen nyelvi táborok. 

– Az újdonság pedig a dobogón a military, katonai táborok. Holtversenyben vannak szinte az idegen nyelvi témával. Ezen táborokban a katonai élet rendjével, fegyelmével ismerkednek meg a gyerekek, lövészeti, harcászati ismereteket is szereznek. Egyes extrémebb katonai táborokban emellett erdei, vagy épp dzsungel körülmények között kell a résztvevőknek egy-egy missziót végrehajtaniuk – magyarázta a szakember.

Túljelentkezés a Military táborba

Elképesztő, de a mogyoródi Military táborba olyan túljelentkezés van, hogy a pótturnusok is nemsokára megtelnek. – Tizenkét évvel ezelőtt nyolc gyerekkel kezdtünk – mondta Horváth Zsolt vezető. – Évről évre egyre többen jöttek. Menet közben alakítottuk ki a tábor mai formáját. Vannak leselejtezett üzemképes harcjárműveink, haditechnikai eszközeink, hatástalanított fegyvereink. Kilenc hektáron van felépítve a tábor. A 10–18 éves gyerekek katonai sátrakban és ágyakon alszanak, és hivatásos kollégák tanítják őket a honvédséggel együttműködve – mondta el Horváth Zsolt, aki elárulta: Nemcsák Károly színész fia is ebbe a táborba járt, ma pedig már a Honvéd Palotaőrség tagja. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Észak-Korea földre hullott idegen tárgyakat sejt a koronavírus-járvány berobbanása mögött

vg.hu

Elképesztő, emelt bérrel sem találnak szakácsot Hosszú Katinka bisztrójába

borsonline.hu

3 fiatal életét követelte: rosszul felszerelt téligumi volt a felcsúti „halálautón”

hirtv.hu

Rettenetes hírt közöltek: Ha ilyen sört vett, ne igya meg!

metropol.hu

Ezt tedd, ha a rekkenő hőség idején a társasház nem engedi, hogy használd a klímádat

hirtv.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati lépések - Orbán Viktor rádióinterjúja élőben

borsonline.hu

Súlyos dolgokat állít az utolsó szó jogán VV Fanni feltételezett gyilkosa

mindmegette.hu

Folytatódik a szalmonella-botrány: újabb csokoládék fertőzhetnek

mindmegette.hu

4 koktél + 1 pezsgőlimonádé, amivel feldobhatod a kerti partit

borsonline.hu

Több megyére riasztást adtak ki, jégeső is eshet

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

További cikkek

Tragédia

Kiváló úszó volt: Rejtély, mi okozta Dániel halálát a Tisza-tónál

Duna

Megtalálták a Visegrádnál elmerült tinilány holttestét