Gasztro: A tavaszi erdő ajándéka - turbolya

Gasztro: A tavaszi erdő ajándéka - turbolya

recept
PUBLIKÁLÁS: 2018. április 03. 17:00
<p>Ez a zamatos növény a medvehagymával egy időben borítja be az erdők alját, de értékét, összetéveszthetetlen aromáját csak az elmúlt években kezdik újra felfedezni.</p>
Bors

Felbukkan a delikáteszboltokban és a piacokon, de a tavaszi kirándulások során is érdemes odafigyelni rá: akácosokban, cserjésekben, kerítések mentén gyakrabban megtalálható.

Tökéletes receptek a Gasztro magazinban, keresse minden második kedden a Borsban!

Fizessen elő a Borsra kényelmesen: online, bankkártyával!

Az ánizsra emlékeztető illatú, édeskés növényt gyakorta termesztik is, de a kora tavaszi hónapoktól kezdve júniusig az erdőben is megtaláljuk. A francia konyha kedvelt fűszere, zöldség- és csontlevesek, baromfiételek, mártások ízesítője. Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek, halak fűszerezésére is.

  A teljes cikket elolvashatja a keddi Gasztro magazinban.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.