Hazánkban talán még nem annyira elterjedt a pekándió fogyasztása, pedig főleg a túlsúlyosoknak érdemes enni. A kutatók szerint ez az étel ugyanis megvédi őket a szívrohamtól – írja a Daily Mail.
A Massachusetts állambeli Tufts Egyetem munkatársai összesen 26 olyan nőt és férfit vizsgáltak, akik túlsúlyosak voltak, viszont az egészségükkel nem volt probléma. Diétára fogták őket, amelyben kevés volt a zöldség és gyümölcs, viszont a szénhidrát- és a kalóriabevitel száma ugyanannyi volt, mint korábban, emellett pekándiót kellett enniük.
Az egyetem tanulmánya szerint a mexikói dióból származó kalória 15 százalékkal javította az emberek inzulinérzékenységén. Ez a magban található egészséges zsíroknak köszönhető, ami segít az anyagcsere-betegségek megelőzésben is. Megállapították azt is, hogy a mag segít megelőzni a túlsúlyosokat veszélyeztető szívinfarktust is.
A pekándiót egyébként a boltokban könnyen beszerezhetjük, és ahhoz, hogy a szervezetre kedvező hatását kifejtse, érdemes hetente többször is fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.