Aktuális

Íme, ez a világ legkisebb hegye – videó

Bors

Létrehozva: 2018.03.27.

60 centiméter magas, de hegy. Elég messzire kell utazni érte, de megéri.

A tudományos meghatározás szerint a hegy a földfelszín olyan kiemelkedése, amelynek magassága környezetéhez képest legalább 500 méter, és többnyire meredeken emelkedik ki környezetéből. De ez a kínaiakat nem érdekliui, ugyanis az ő szabályrendszerük szerint akár egy 60 centiméter magas szikladarab is lehet hegy.

A Kínai-alföld keleti csücskében található Santung tartomány egyik látványossága az ország legkisebb hegye, a Csing-hegy, ami egyetlen lépéssel megmászható. A szikla másfél méter hosszú és alig hetven centiméter széles, de állítólag a föld alatt még további negyven méter mélységig ér el. Természetesen a bizarr hegy a turisták egyik kedvenc célpontja, és a szikla történetéről Csen Bi-haj, az egyik helyi múzeum egykori kurátora mesélt.

– A 30-as években néhány ember megkérdőjelezte azt a megállapítását, hogy ez egy hegy, és ragaszkodtak ahhoz, hogy csak egy szikla. A hatóság el is rendelt egy vizsgálatot, és bár sokáig ástak, nem tudták elérni a sziikla alját, ezért hegynek minősítették – idézi a China.org a szakértőt.

Egy helyi legenda szerint több száz évvel ezelőtt egy nő a hegyre vizelt, ami emiatt megállt a növekedésben, de ezt az állítást illik fenntartásokkal kezelni. Egyébként Kína annyira nagy becsben tartja az aprócska hegyét, hogy szigorúan tilos ásni körülötte.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek