Aktuális

Mi aztán tudjuk, mi az a Túró Rudi!

Bors

2018. február 9. péntek 14:30

Hogy milyen az igazi? – erre kerestük a választ. Aztán rájöttünk: a 100 Folk Celsius tagjait kell segítségül hívnunk, mert ők már több mint 30 éve énekelnek a Túró Rudiról. – Szerintem bátran kijelenthetjük, hogy a mi életünk a Rudi körül forog! – nevette el magát Légrády Péter, amikor leült az asztalhoz zenésztársai és kollégáink körébe Túró Rudit tesztelni. A tesztcsapat egyöntetű választ adott arra, hogy mit keresnek: legyen roppanós a csoki, hogy élvezettel harapjanak bele! Elképzelésük szerint a belseje lágy, krémes állagú, és emlékeztessen a vidéki túró ízére. Mikes Attila szerint ne legyen „agyoncukrozott”.

5. Cserpes Trudi 6,075 pont

Mennyiség: 30 gramm

Ár: 125 forint

Íz: 3,3

Tartósság: 8 pont

Gazdaságosság: 6 pont

Egészség: 7 pont

Külsőre jól néz ki, azonban ízre nem nyerte el a tesztelőink kegyeit. Inkább íztelennek titulálták, mint Túró Rudi-ízűnek. A kemény csokibevonatnak köszönhetően nagyon jól és sokáig bírja szobahőmérsékleten is, a kezünk sem lesz túl csokis evés közben. A második legdrágább Rudi, amit teszteltünk, azonban mennyiségben ez sem ad többet, mint a normál társai. Százalékban kevesebb rajta a csokoládé, mint a többi terméken, cukor mégis akad benne bőven: 100 grammban 29,8 gramm.

4. Oké! 6,45 pont

Mennyiség: 23 gramm

Ár: 59 forint

Íz: 7,8 pont

Gazdaságosság: 9 pont

Egészség: 5 pont

Tartósság: 4 pont

Olcsóságához képest nagyon finom, édes, de tesztelőink hiányolták a csokit. Gyorsan olvad, könnyen törik. Vékony rajta a csokibevonat. Ha nem rögtön a hűtőből vesszük ki, akkor evés előtt darabos lesz, az ujjunk pedig csokis. Ár-érték arányban ez éri meg a legjobban. Ez a teszt legolcsóbb és legkisebb kiszerelésű terméke. Úgy érezték, túró helyett savanyú tejalvadék van benne és rengeteg cukor: 100 grammban 37 gramm.

3. Mizo Duo 6,54 pont

Mennyiség: 30 gramm (2x15 gramm)

Ár: 99 forint

Íz: 6,16 pont

Egészség: 6 pont

Tartósság: 6 pont

Gazdaságosság: 8 pont

Enyhe savanykás íze citromos jelleget ad neki, a tesztereink szerint nem rossz, egyedi. Kézben tartva gyorsan ráolvad a kezünkre a csokoládé Habár kétdarabos, ár-érték arányban megéri megvásárolni. Az egyik legtöbb cukrot tartalmazó termék. 100 grammban 33,8 gramm cukor található.

2. Update1 6,87 pont

Mennyiség: 30 gramm

Ár: 129 forint

Íz: 5,5 pont

Tartósság: 8 pont

Gazdaságosság: 5 pont

Egészség: 9 pont

Az illata nem túl jó, kívülről hasonlít a Túró Rudira, de ízben nem az igazi, talán az édesítőszernek tudható ez be. Nem esik szét, nem olvad meg könnyen, szobahőmérsékleten is sokáig bírja. A mezőny legdrágább terméke, ami kiszerelésben sem több, mint a többi. Kevés hozzáadott cukrot tartalmaz (2,4 gramm), maltitollal édesítik.

1. Pöttyös Túró Rudi 7,79 pont

Mennyiség: 30 gramm

Ár: 99 forint

Íz: 9,16 pont

Gazdaságosság: 8 pont

Egészség: 8 pont

Tartósság: 6 pont

– Ez az igazi Rudi, ez biztos, hogy a pöttyös! – mondták egyhangúan a tesztelőink, miután beleharaptak az édességbe a vakteszten. – Érződik rajta a minőség, nem esik szét, ízre sem lehet belekötni – mondták. Könnyen olvad, az ujjunkon is ottmarad a csokoládé. Már pár perc után olvadásnak indul. Árban és kiszerelésben is megéri ezt vásárolni. 100 grammban csupán 11 gramm cukor van, és a Rudi 40 százaléka túró, ami az ízén is visszaköszön.

Gyerekek ihlették a 100 Folk dalát

– Úristen! El sem hiszem, hogy már több mint harminc éve készült ez a dal! Mintha tegnap lett volna! Nézem ezt a sok Rudit, és feljönnek az emlékek. 1986-ot írtunk, akkor még nem volt ekkora választék a Túró Rudiból. Csak egyfajta volt, így, ha valaki azt mondta, hogy „megyek, veszek egy Rudit”, akkor mindenki tudta, hogy pontosan mire gondol – mosolygott Mikes Attila, a zenekar énekese és hegedűse, majd beleharapott egy jókora rúdba. Légrády Péter a teszt alatt bevallotta: a mostani Rudik jobbak, mint a régiek. – Mindig próbálom felidézni az ízét annak az édességnek, amit 1986-ban ettünk, de szerintem a mostaniak jobbak. A régi mindig töredezett volt, szétesett a szállítás miatt, a mostaniak nem ilyenek. Egyébként olyan dologról akartunk dalt írni, amit szeretnek a gyerekek. Így esett a választásunk erre az édességre. Szeretjük a Rudikat, csak sajnos most már nem ehetjük kalóriaszámolgatás nélkül! – nevette el magát Légrády. 

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

life.hu

Nincs vége a sztárszakításoknak! Ennek a párnak a szétválása nagyot fog robbanni

magyarnemzet.hu

Varga Judit: Súlyos tüneteket produkál az agresszív nyugati liberalizmus

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

origo.hu

Gombócérés a torokban: az izmok ellazítása is segíthet

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

vg.hu

Az omikron egyik alváltozata az eddigieknél is fertőzőbb lehet

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

origo.hu

Mindenki kinevette ezt a lényt A Jedi visszatér forgatásán - videó