Pénteken, óriási érdeklődés mellett célba értek a közétkeztetési szakácsverseny döntősei. A versenyen 52 csapat indult, a régiós döntőkből 12 csapat jutott tovább. Közülük került ki a győztes.
A verseny idei tematikájának megfelelő „tavaszváró menüsor” legjobbikát az Eurest Budapest csapat készítette el. Második helyen az Eurest Győr páros végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Hungast Pécs csapat állhatott.
A döntősöknek nem volt egyszerű a dolguk, ételsoraikat neves szakértőkből álló zsűri – például Szatmári János, Gulyás Károly, Wolf András, Vomberg Frigyes és Ambrus György - értékelte. A bírálók a kötelezően előírt kritériumok mellett azt is figyelembe vették, hogy a versenyproduktumok hozzájárulnak-e a hagyományos ízek, ételek modernizálásához, az étkezési kultúra fejlesztéséhez, illetve a tavaszi évszak gasztronómiai sajátosságainak és szokásainak megismertetéséhez.
Mindezt pedig 450 forintból kellett megvalósítani.
Mutatjuk is a nyertes menüsort, a mi szánkban már összefutott a nyál.
Selymes csicsókaleves, zöldség tatárral.
Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel.
Eper krémes, spárgával.
Vasárnapi ebédre is tökéletes választás, lássunk is hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.