Aktuális

Felnyitotta a szemét a mexikói Jézus-szobor

R.K.

Létrehozva: 2018.02.08.

<p>Megtörtént vagy sem? Létezik vagy merő kitaláció az egész? Városi legendák rovatunk során hajmeresztő történetek és állítások nyomába eredünk. Egy mexikói templomban lefilmezték, ahogy a kifeszített Jézus egy pillanatra kinyitja a szemét.</p>

Forrás: Thinkstock

A szó legszorosabb értelmében csodával felérő eseménynek lehettek szemtanúi tavaly júniusban egy mexikói templomban összegyűlt hívők. A Coahuila de Zaragoza államban lévő Chapel of Saltillo templomban egyikük éppen Jézus keresztre feszített szobrát videózta, amikor az hirtelen egy pillanatra kinyitotta a szemét.

A paranormális jelenség futótűzként kezdett terjedni a hívők körében. Sokan csodát emlegettek, de a többség úgy vélte, csak optikai illúzióról vagy csak pusztán egy átverésről van szó, és valaki digitálisan manipulálta a felvételt. A vita feloldása végett szakértők kezdték elemezni a felvételt. Ebben több mint húsz, paranormális ügyekkel foglalkozó specialista vett részt, köztük papok, szobrászok és speciális effekteket készítő filmesek.

A vizsgálat minden részletre kiterjedt, amelynek végén döbbenetes mód azt állapították meg, hogy a felvétel valódi, azaz semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy hamisításról lenne szó. Tehát az észak-mexikói te­lepülés 1800-ban felépített

templomában Jézus maga mu­tatott volna bizonyítékot arra, hogy létezik?

Hivatalos álláspont ide vagy oda, a magyar Ferences Rend álláspontja az, hogy a Jézus-szobor pislogásáról készített felvétel egészen biztosan hami­sítvány.

– Én is kinyitottam a szememet reggel. Az ilyen esetek ott fordulnak elő, ahol sok a szélhámos. Ha valaki kifizeti, én is szívesen kiutazom megnézni, tényleg pislog-e a szobor – summázott a Borsnak a rend sajtóközpontjának vezetője, Szerdahelyi Csongor.

Fejét mozgatta Jézus

Szintén Mexikóban történt tavaly húsvétkor Jalisco államban. A Jézus-szobor mise közben egyik pillanatról a másikra megmozdította a fejét. Sokan úgy vélik, hogy Jézus így akart üzenni a hívők számára.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek