Aktuális

Ezen a héten is marad a tél: mínuszok, viharos szél, hófúvások

Bors

Létrehozva: 2018.02.22.

Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém, Vas, Baranya és Somogy megyékben húfúvás nehezíti a közlekedést. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtök reggeli közleménye szerint ezekben a megyékben akár óránként ötven kilométeres széllökések is lehetnek, ezért arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az út- és látási viszonyokról. Az utakról a havat a visszahordás veszélye nélkül csak a viharos széllökések befejeztével tudja eltakarítani a közútkezelő.

Az OMSZ azt írja, csütörtökön főleg a Dunántúlon várható számottevő havazás, ott napközben 5-15 centiméteres friss hóréteg is hullhat. Az ország többi részén havas eső, a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon esőre számíthatunk. Napközben mínusz 1 - plusz 5 fok várható, a Tiszántúlon 6-8 fok is lehet. 

Pénteken is marad a borongós idő: délután DNy-on újabb havazással, DK-en továbbra is inkább havas esővel. 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk, írja a Köpönyeg.

Szombaton felszakadozik a felhőzet, rövid napos időszakok lehetnek. Elszórtan lehet azonban szállingózhat a hó is. Reggel -5, délután +1 fok körül várható a hőmérséklet.

Vasárnap ÉK felől szibériai eredetű hideg levegő áramlik az országba, ezzel együtt megerősödik az ÉK-i szél. Hózáporra érdemes készülni, bárhol előfordulhat. Reggel nagyon hideg, -10 fok, délután -3 fok ígérkezik. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek