Aktuális

Ismerősei azt gyanítják: a pásztói anya nem egyedül ölte meg a babáját

B. B.

2018. január 12. péntek 04:10

<p>Ki lehet a lefejezett pásztói kisfiú vér szerinti apja? Kulcsfontosságú a kérdés megválaszolása, főképp, ha kiderül: a férfi tudott szeretője tervéről, esetleg maga is segített neki.</p>

Már bizonyos: élve született az a kisfiú, akivel az édesanyja ép ésszel felfoghatatlan kegyetlenséggel végzett Pásztón. Az elkészült szakértői vizsgálat hátborzongató részletekről számolt be. 

– Az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született, a fej és a nyak több részén sérülések, valamint elmozdulásos koponyacsonttörés is észlelhető volt a vizsgálat során – tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség.

Ismeretes: a pásztói H. Mónika vélhetően hétfőn, a patakparton szülte meg családja elől is eltitkolt gyermekét, majd az újszülött fejét levágta, és a pár utcával arrébb lévô telepre vitte. Helyiek az Origónak azt állítják, hogy a kicsi testrészeit megtalálták, méghozzá horrorisztikus körülmények között: darabokban, a víz mentén. A Bors megkereste a rendőrséget, azonban nem kívánták kommentálni ezt az értesülést. Pásztón az a pletyka járja, hogy nem az asszony élettársa, M. János, hanem egy eltitkolt szerető lehetett a gyermek apja, a kicsinek ezért kellett meghalnia. Egyelőre nem tudni, Mónika tett-e vallomást, a pásztóiak szerint nem kizárt, hogy az asszony nem egyedül követte el a gyilkosságot. Lehetséges, hogy a rejtélyes apával ketten főzték ki az ördögi tervet. Abban azonban mindenki egyetért: a nő párja, János semmit sem tu­dott a dologról.

– A nyomozás szempontjából ilyenkor az a legelső lépés, hogy a cselekmény minden apró mozzanatára fény derüljön – mondta el a Borsnak Tarjányi Péter rendőrségi és biztonságpolitikai szakértő. – Az apa kilétének tisztázása akkor kerül előtérbe, ha felmerül a gyanú, hogy az illető­nek is köze van a gyilkossághoz. Ilyenkor, akárcsak egy apasági teszt esetében, az esetlegesen megnevezett apát DNS-vizsgálatnak vetik alá.

Rázúdult a népharag

H. Mónika közösségi oldalát elárasztották a gyűlölködő hozzászólások, barátai, ismerősei sem kímélik az asszonyt.

„Jóban voltunk, de aki egy ártatlan kisgyermeket feldarabol, az nem érdemel sem irgalmat, sem pedig kegyelmet” – írta dühösen a nő egyik ismerőse.

„Az ő érdekében remélem, hogy rácsok mögött marad, mert ha visszajön, akkor az Isten legyen hozzá irgalmas!” – kommentált egy másik.

További cikkek

Tragédia

Sikítás törte meg a csendet: szomszédai küzdöttek az 1 éves kisfiú életéért

Karambol

Súlyos baleset történt, azonnal indultak a rendőrök és a tűzoltók a XVIII. kerületbe

Ez is érdekelhet

life.hu

Intim fotót tett közzé Csuti - Vajon készítette a képet?

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett! 43 éves korában meghalt a magyar színész

life.hu

Gyász: tragikusan fiatalon hunyt el a magyar színművész, rendező

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

szoljon.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Tószegen: két autóval üldözték a nőt, akinek kisfia is a kocsiban ült

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: édesapjára emlékezik a volt tatabányai szélső

origo.hu

Ezt javasolja a NAV az adóelőleg-nyilatkozatok kapcsán

life.hu

Árverezik Erdélyi Mónika házát: ezért került hatósági eljárás alá

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

vg.hu

Magángéppel érkeztek Oslóba a tálibok a nyugati világgal való első tárgyalásra

origo.hu

Látványos galéria a Petőfi Zenei Díj átadójáról