Aktuális

Presser színházának nem kell a Somló-musical

H. G.

2017. december 4. hétfő 04:00

Visszautasította a Somló Tamás dalaiból készült musicalt az idei évadban a Vígszínház. Ez azért is furcsa, mert néhány napja két telt házas koncert is volt a tavaly elhunyt LGT-s legenda emlékére, akit rajongói halála után sem hagytak el.

A Bors úgy tudja, a musical szerzője, Szabó Tamás tavasszal küldte el a körúti intézménybe a művet, ám a néhány hónapos átfutási idő után nemleges választ kapott. Az, hogy miért a Vígszínházba lett elküldve a mű elsőként, teljesen érthető, sőt így is illendő. Hiszen az intézmény zenei vezetője nem más, mint az LGT frontembere, Presser Gábor. A két zenész évtizedeken át dolgozott együtt, jó barátságban voltak, így remélte, hogy a Somló Tamás szerzeményeiből készült musical a Vígszínházban talál otthonra. 

A Bors azután érdeklődött a színháznál, hogy miért született nemleges döntés. A Vígszínház sajtóosztályától viszont azt a szűkszavú nyilatkozatot kaptuk, hogy az ilyen művészeti jellegű kérdésekre az igazgatóság most nem tud válaszolni. 

A Somló-musical azért is foglalhatná el méltó helyét a Vígben, mert ott fut Presser Gábor A padlás című zenés darabja is. Tehát az ottani közönség is vevő a műfajra. A padlás pontosan 30 éve megy a Vígszínházban, 2018. január 27-én lesz az ősbemutató 30. évfordulója. Szabó Tamás az elutasítás ellenére is rendkívül pozitív, bízik benne, hogy a darabját esetleg a következő évadban még műsorra tűzi a neves intézmény.

– Most nem vállalkoztak a bemutatására, de remélem, még sor kerülhet rá, mert nagyon jó a viszonyom a színházzal, 30 éve én is dolgoztam ott – mondta a Borsnak a mű szerzője, aki annak nagyon örül, hogy a családtól, az örökösöktől zöld utat kapott. 

Megkerestük a zenész özvegyét, Keszthelyi Gyöngyvért, mit szól ahhoz, hogy a Vígszínházban visszautasították a darabot? – Nem véletlen, hogy Tomitól a Holnap a kedvenc dalom. Minden le van írva benne, amit erről gondolok, bármelyik sor beidézhető. Minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsek Szabó Tamásnak. Számomra is fontos, hogy Tomi dalai eljussanak a közönségéhez, hogy emléke minél több ember szívében éljen tovább. Folyamatosan gondozom az emlékét, ezzel is kifejezve, hogy a mi kapcsolatunk sokkal több volt egy szerelemnél. 

További cikkek

Időjárás

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat