Aktuális

Öngyilkos lett a kínába menekült észak-koreai atomtudós

Bors

Létrehozva: 2017.12.31.

Inkább a halált választotta, mintsem hogy visszatérjen Észak-Koreába az a nukleáris projekteken dolgozó tudós, aki Kínába menekült a brutális diktatúrából. Hyun Cheol Huh halálos méreggel végzett magával, írja a Sun. Egy hivatalos forrás név nélkül elmondta, hogy a tudós azután lett öngyilkos, hogy elhelyezték egy magánzárkában. De még az előtt, hogy kihallgatták volna, miért szökött meg, ki segített neki és milyen úton hagyta el Észak-Koreát. Minden jel arra mutatott, hogy a kínai hatóságok visszaküldik Koreába.

Egyes sajtóértesülések szerint a tudós korábban is próbálkozott többedmagával disszidálni Észak-Koreából. A kínai hatóságok előtt sem volt ismeretlen a személyazonossága, ugyanis arról a koreai hatóságok még régebben tájékoztatták a kínaiakat. A tudóst november 4-én őrizetbe vették Észak-Koreában, mert feltűnően ideges volt munkavégzés közben, munkahelyéről ki is rúgták. Miután elengedték, egyik nap felkereste a kínai határ mentén élő rokonait, családja tudta és utazásra jogosító iratok nélkül. Mikor megtudta, hogy keresik, hirtelen felszívódott.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek