Aktuális

Fejberúgta egy kismama, nem dolgozhat többet a szülésznő, kártérítést sem kap

Bors

Létrehozva: 2017.12.18.

Egy éjjel egy szülésnél segédkezett Dódujné Szőllősi Marianna, úgy tűnt minden rendben lesz, a kismama már a harmadik gyeremkével vajúdott, és hamar eljutottak a legnehezebb részhez, a kitolási szakaszba.

Marianna ekkor a vajúdó asszony fölé hajol, akivalószínűleg fájdalmában, fejbe rúgta a szülésznőt, éppen a bal szemén.

„Az iszonyú erejű és teljesen váratlan rúgás a bal szememet találta telibe. Életemben nem éreztem ehhez hasonló fájdalmat, de tudtam, hogy semmi mással nem törődhetek, csak a kismamával és azzal, hogy a csecsemő épségben megszülessen. Nem volt időm sem a fájdalmammal foglalkozni, sem segítséget hívni, csak azt a pillanatot vártam, hogy a baba felsírjon. Még az ilyenkor szokásos teendőket is elvégeztem az újszülött körül, csak ezután törődtem magammal” – nyilatkozta a szülésznő a Blikknek.

Később azonban kidrült, Marianna szeméről levált a retina, amit egy többórás műtéttel sem sikerült visszavarrnia az orvosoknak. Teljesen megvakult a bal szemére, így többé nem segédkezhet a szüléseknél.

A kórház vezetése eleinte tisztességesen bánt a nővel, de később kiderült, se tovább alkalmazni nem tudják a kórházban, se kártérítést nem fizetnek neki.

Pedig a nő ügyvédje szerint kártérítés illeti meg a nyugalmazott szülésznőt, hiszen üzemi baleset érte,„a szeme világának elveszítésével járó baleset a kórházban, a szülőszobában, a szülőágy mellett, konkrét munkavégzé­s közben történt vele” – mondta dr. Lichy József. Így most bírósághoz fordulnak, azt szeretnék elérni, ha 5 millió forint nem vagyoni kártérítést és havi járadékot kapjon Marianna jövedelemkiesése miatt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek