Aktuális

45 millió gyűlt össze a félárva hármas ikreknek

Bors

Létrehozva: 2017.12.21.

Egy egész ország fogott össze a félárván maradt hármas ikrekért, Lénáért, Miráért és Milánért. Édesanyjuk, Nikolett a szülés után vesztette életét, édesapjuk, Fábián Tamás pedig egyedül maradt a három újszülöttel. Történetük mindenkit megrázott, sokan kezdtek gyűjteni a család számára.

Az adományozást vezető Tündérkör Alapítvány elnöke szerint is elképesztő összefogás történt, a kezdeti, hárommilliós célhoz képest az ikreknek eddig 45 millió forint gyűlt össze, az adományok pedig az ország minden tájáról érkeztek, kétszáz forintos összegektől egészen több százezer forintig. Tamás a Rádió1 vendége volt, ahol a műsorvezetők figyelmeztették: vigyázzon a nyerészkedőkkel!

– Kaptam bizonyos megkereséseket, de nem olyan ügyben, hogy adjak kölcsön. Hanem olyan ajánlatokkal kerestek meg, hogy majd fel fog vetni a pénz. De azt mondom, nem engem fog felvetni a pénz, hanem a gyerekeimet fogja felvetni – csúnya szóval – a pénz. Ez a pénz nem az enyém, Fábián Tamásé, hanem a kicsiké – szögezte le határozottan az apa.

Tegnap munkatársunk is találkozott Hajdúszoboszlón Tamással, éppen a szüleit látogatta meg. A láthatóan megviselt édesapának egy szabad perce sincs, folyamatosan a temetés ügyeit kell intéznie.

Lapunknak megerősítette: megkörnyékezik rosszakarók, de nem foglalkozik velük. – Rosszakarók és irigyek is sajnos akadnak, akik szerint nyerészkedni szeretnék a pénzből. De még csak el sem gondolkoztam eddig a kapott összegen – mondta Tamás. A pénzt amúgy is majd az alapítványtól, csak közjegyző jelenlétében veheti fel. Annyi bizonyos: a befolyt összeget csak és kizárólag Léna, Mira és Milán jövőjére fogja költeni.

Az apát emellett sok újságíró is keresi. Örülne, ha már egy kicsit hagynák megnyugod­ni, hiszen nagyon sok nehézség hárul rá a tragédia óta. Tamás láthatóan megren­dült, Nikolett halála óta kizárólag feketében jár, csakis akkor mosolyodik el, amikor a gyermekeiről beszél, akik napról napra jobban vannak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek