Aktuális

Ilyen, ha 20 különböző személyiség él az emberben

Bors

Létrehozva: 2017.11.16.

Dawn megragadt 1997-ben, testvérét Sky-t keresi, akit szerinte elraboltak. Bonny a bíróságokon harcolt gyemrekéért, miközben Ken egy 21 éves depressziós meleg fiú. Ria Pratt 12-13 éves, korábban megerőszakolták. Judy egy 15 éves anorexiás, kicsit szemtelen, de nagyon szépen fest. Patricia az 50-es éveiben jár, szigorú és érzékeny, az alkotásai unalmasak.

Mindannyian külön jelennek meg, de mindannyian Kim Noble részei, egy anyának, akinek legalább 20 különböző személyisége van, tucatnyi más nem teljes egyéniséggel együtt. Hivatalos nevén Kim disszociatív identitászavarban szenved, a legdominánsabb személyisége jelenleg a fent már említett Patricia, de időnként ez is változni szokott.

Patricia nem tudja, mikor vált át másik személyiségre, gyakran teljesen új személyiségek lépnek az előtérbe. Ráadásul ez emlékezetkieséssekkel jár együtt. Volt olyan, mikor elment bevásárolni, közben egy másik személy lép az előtérbe, és úgy megy haza, hogy végül semmit sem vásárolt.

„Nem úgy ismerem ezeket a személyiségeket mint külön embereket. Nem tudok leülni és beszélgetni velük, ami szégyen, mert akkor sose lennék egyedül”  – mondta Patricia a Mirrornak.

A személyiségváltások a magánéletére is kihatnak, mert randizni sem tud rendesen. Van, mikor azon kapja magát, hogy éppen megcsalja a párját, de ennek addig nem volt tudatában. Volt egyszer egy olyan is, hogy egy férfi csengetett be londoni lakásába, és azt állította, már két éve élnek kapcsolatban, de Patriciának ötlete se volt, ki az a férfi. Aztán váltott egy másik személyiségre, aki már tudta, ki is áll az ajtóban.

A ma 56 éves nő ezért feladta, hogy kapcsolata legyen, egyszerűen túl bonyolult. Kimnek van egy 20 éves lánya, Aimee, aki szerint is Patricia a legerősebb személyiség most, és egyben a legszigorúbb is.

Van olyan személyisége, aki nem a lányaként kezeli Aimeet, Judy például a barátnőjeként viselkedik, aki arra akarja rávenni Aimeet, hogy piercingeket csináltasson magának. Dawn szülte meg egyébként a lányt. Dawn, aki 1997-ben ragadt, és aki azt gondolja, hogy elvették tőle a lányát, Sky-t, akinek Aimee csak egy barátja. Előfordulhat, hogy azért, mert Aimee-t elvette a gyámügy Kimtől, és a 97-ben ragadt személyiség azt a kislányt keresi azóta is. Mikor elvették, Bonny lett a domináns személyiség, aki harcolt a lányért, ráadásul sikeresen. A bíróság úgy döntött, hogy Kim nem bántaná a lányát, és segítséggel, de felnevelheti.

Általában Patriciának naponta ötször változik meg a személyisége, egy-egy személyiség pedig lehet, hogy csak pár perce, de akár pár napra is az előtérben maradhat. Van olyan, aki például a fürdéskor jön elő, van aki, mikor fest, van, aki étkezéskor (az anorexiás Judy).

Mikor fest, a különböző személyiségeknek különböző stílusa is van, így felismeri Patricia éppen ki festett. A nőnek egyébként a közeljövőben lesz egy kiálítása, aminek a bevételeit egy mentális egészségel foglalkozó alapítványnak ajánlják fel.

Mum with 20 split personalities reveals her dating disasters

Dawn is stuck in 1997, searching for her daughter Sky, who she believes was taken away. Bonny had the strength to fight for her child through the courts, while Ken is a depressed gay man of 21. Ria Pratt is 12 or 13, and is thought to have been abused.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175220_auto_resized.jpg
origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27591_resized.jpg?avcount=1714466409
origo.hu

Megdöbbentő atomháborús fenyegetés a lengyelektől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174638_auto_resized.png
hirtv.hu

Itt a bizonyíték: Niedermüller Péter valóban a saját veje, Horn Gábor üzleti köreit látta el sokmilliós megbízással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174400_auto_resized.png
hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27592_resized.jpg?avcount=1714466409
origo.hu

Megdöbbentő fotóval sokkolta az embereket Vilmos herceg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173533_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Vigyázz, átverhetnek a mézédes magyar epret kínáló utcai árusok!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714466409
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175472_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghan döntött: Harry herceggel nem egyezik, amit szeretnének

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rkjf4BTjHOXULuG1dhwOuhiViIK9BOQRkrLi0z9O-Ow/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBiZDAxMGM4YmU5YjRjZmJhNmQ0NjRiNzUzOTdiN2I5.webp
Baleset

Gázolás történt Budapesten, busz alá szorult egy ember

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gGc7j1-q9Do1_TFTQLnq1mNVr7FPnnGmitDfoPqgrG4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.webp
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól