Aktuális

Visszafordult a busz a megállóban hagyott tinédzserért

R. K., L. B.

Létrehozva: 2017.09.14.

Egy tizenöt éves fiú szombaton kora este egy Ásotthalomról Szegedre tartó járatra várt. A busz nem sokkal háromnegyed nyolc előtt ért a Domaszék, Bajai műút megálló­helyre. A sofőr azonban nem vett tudomást az út szélén álló fiatal fiúról annak ellenére, hogy a felszállni igyekvő tinédzser mindent elkövetett, hogy jelezzen neki.

Az esetet követően a fiú hívta az édesanyját, Krisztát. Elmondta, hogy amint megpillantotta a buszt, világítani kezdett a telefonjával, de a jármű továbbhajtott. Az édesanya tárcsázta az illetékes busztársaságot, és jól beolvasott nekik. Meglepődésére a diszpécser közölte vele: semmi probléma, hívja a busz sofőrjét, és visszafordítja a járatot. Az édesanya hirtelen szóhoz sem jutott, az irányító viszont betartotta a szavát. A busz úgy öt kilométert tett meg, de tíz perc múlva már újra a domaszéki megállóban volt, hogy felvegye a tinédzsert. Krisztának az utasok miatt azért volt némi lelkiismeret-furdalása, viszont nem gondolta volna, hogy a forgalomirányítóba ennyi emberség szorult.

Érdeklődésünkre a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. elismerte a történteket, és közölte: mivel a megálló a rendkívül forgalmas, közvilágítás nélküli, külterületi 55-ös főúton található, így a fiú biztonságát mérlegelve intézkedtek, és visszafordították a buszt. Szerintük a többi utast nem érintette hátrányosan az intézkedés, panasz nem érkezett emiatt.             

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek