Aktuális

Pártai Lucia: Egy hónapra nincs előrejelzés, csak vicc van

Bors

2017. szeptember 21. csütörtök 20:30

<p>Félelmetes időjárás elé nézünk az <a href="http://idokep.hu/" target="_blank">idokep.hu</a> szerint, az oldal ugyanis felhőket, esőt, és még több felhőt jósol nekünk a következő egy hónapra. Ha az előrejelzés igaz, akkor a napot se nagyon látjuk majd az előttünk álló néhány hétben, ami már önmagában véve is felfoghatatlanul elkeserítő – és akkor még nem beszéltünk a rossz idő okozta testi-lelki hatásokról. Merthogy ilyenek bizony vannak. </p>

Pártai Lucia meteorológus megnyugtatott mindenkit, egyelőre nem kell lemondanunk mindenről, ami szép és jó, mert a fagypontok olyan távol vannak még a valóságtól, mint a havi időjárás jelentés hitelessége. A napfény viszont egyre inkább érzékelhető lesz. "Egy hónapra nincs előrejelzés, csak vicc van. Vannak, akik viccelnek, mert szeretnek vicceket olvasni az emberek – ezt most viccen kívül mondom. Két héten túl semmiféle időjárás-előrejelzés nem létezik, ez egy nagyon fontos állítás, ez így van mindenhol a világban." 

A fővárosban állítólag holnap már lehet majd látni a napot, de aztán holnaputánra újra beborul. Jövőhéten jön a napsütés és az egyre kellemesebb hőmérséklet, a szerencsére a szél is leáll. "Jövőhéten itt a vénasszonyok nyara, ami mindig szeptember végére, október elejére várható. Szóval nem kell még gumicsizmát vásárolni, maximum a mai napra, de a gumicsizma helyett még már inkább egy ladikot javasolnék" - így próbált lelket önteni belénk Pártai. 

Arra is kiváncsiak voltunk milyen betegségeket idézhet elő a rossz idő, és erről Meteo Klinika igazgatóját, Pintér Ferencet kérdeztünk, aki meteogyógyász. "Most egyszerre több időjárási hatás is ér minket, ami nagyon megterhelő az emberi szervezet számára. Ezek közül egyik a fényhiány. A szervezetünknek mindenképpen szüksége van megfelelő mértékű fényre, amennyiben ezt nem kapjuk meg, az számos testi és lelki tüneti következménnyel jár, ami pszichésen és fizikálisan is megterhelő hatást von maga után. A hideg, nyirkos, szeles időben megnő a megfázás és a meghűléses megbetegedésekre való esély, emellett az ízületi kopásban szenvedő emberek is komoly tünetekre számíthatnak a következő napokban. Az emésztési problémákban szenvedő embereknek is fokozódnak a tünetei, hiszen a borús időben a negatívabb közérzet hatására lassul az emésztés. A fejfájásra hajlamos emberek esetében pedig fokozódik az érzékenység. Mindenkinél különböző tüneteket generál az időjárás, most általánosságban a tünetek fokozódására kell számítani."

Azt, hogy szervezetünket hogyan tudjuk felvértezni a ránk váró külső hatásokra, a szakember így reagált. "Nagy általánosságban azt javasolom, hogy erősítsük minden lehetséges módon az immunrendszerünket, és próbáljunk megfelelő módon aktívak maradni, mozgásban maradni. Emellett a fényterápia sokat segíthet, hiszen amennyiben a megfelelő fénymennyiséget megkapja a szervezetünk, helyreáll a testi-lelki aktivitás." Pintér külön felhívta a figyelmet arra, hogy a háziállatainkról se feledkezzünk el, mert rájuk is ilyan intenzív hatással van az időjárás. "Kutatásaink támasztják alá például, hogy összefüggés van a kutyáknál kialakuló epilepszia és az időjárás között."

  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Leszakadt egy negyedik emeleti lakás párkánya Budapesten, a belvárosban

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

life.hu

Ritka fotó: Nacsa Olivér megmutatta tévés szerelmét

hirtv.hu

Felállították egymással szemben az orosz és az amerikai rakétarendszereket

ripost.hu

Egyre durvábbak a magyar leánybúcsúk

hirtv.hu

Több száz milliós bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság elől a cégtulajdonos

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

lakaskultura.hu

Nem csak a növényektől lesz otthonos: az igazán hívogató erkély titka

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

borsonline.hu

Egy apró karcolás miatt, az intenzív osztályon ébredt fel az ötgyermekes édesapa

borsonline.hu

Berki Krisztián édesanyja: Minden éjszaka ott áll a fiam az ágyamnál

További cikkek

Omlás

Újabb döbbenetes hírek a belvárosi épületomlásról: Megszólaltak a szemtanúk – videó

Ezotéria

Érzékeny lelkiállapotot és mély kötődést jeleznek a bolygók