Aktuális

Hokicsarnokban próbálja túlélni Irmát Sándor

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.09.11.

Vasárnap napközben elérte Floridát is az egész héten az Atlanti-óceán nyugati térségében tomboló Irma hurrikán, amelyet az amerikaiak komoly készültség mellett vártak. A floridai félszigetről több millió embert evakuáltak. A Vöröskereszt szerint legalább 26 millió embert érinthet közvetlenül a vihar az Egyesült Államokban.

A hurrikán 150–200 kilométeres széllel tombolt, vagyis az ereje valamelyest mérséklődött a hét közepéhez képest. De persze a vihar még így is életveszélyes, és komoly pusztítást vitt véghez, már csak amiatt is, mert kiterjedése hatalmas, átmérője több mint 560 kilométer.

Floridában egyébként már a hurrikán megérkezése előtt el­ment az áram több százezer fogyasztónál. A key-szigeteki Key Westen pedig a Hemingway múzeum munkatársai saját testi épségüket is kockáztatva inkább az épületben maradtak, hogy az értékekre, valamint a neves író hatujjú macskájának hatujjú utódaira vigyázzanak.

A húsz éve az USA-ban, most épp Fort Myersben élő Berényi Sándor egy tíz­ezer fős hokicsarnokban várta Irma megérkezését.

– Abban reménykedünk, hogy a vihar szeme kicsit északabbra vonul majd át, így talán megússzuk a komolyabb pusztítást. A csarnokban elszállásolt emberek egyébként nyugodtan viselkednek, ugyanakkor mindenki fél attól, hogy elveszítheti az otthonát és a munkáját – nyilatkozta a Borsnak Sándor. Hozzátette, az összezárt emberek körében nagy fejtörést okozott a háziállatok behozatala, amelyet végül az aréna egy külön részén oldottak meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek